Bütçe
100.000 TL
Ekran kartı olarak da eğer görüntü önemliyse Nitro+ alabilirsin. Soğutma olarak da biraz daha iyi. 4 bin TL daha fazla ama Pulse modeline göre. Onun dışında attığım sistem bu bütçede en mantıklısı.

Colorful markalarına nediyorsunuz? En azından ekran kartını beyaz yapalım. :D 2 3 bin aşabilir bütçe onda sorun yok en kötü belki 105.000 TL'ye kadar çıkabilirim.

@cler

Colorful markalarına nediyorsunuz? En azından ekran kartını beyaz yapalım. :D 2 3 bin aşabilir bütçe onda sorun yok en kötü belki 105.000 TL'ye kadar çıkabilirim.

Ben hem daha çok para verip hem de daha alt segment almazdım açıkçası. Kısa zaman önce 35 civarıydı bu ekran kartı.

Herkese selam,

7 yıl kullanmakta olduğum ve bu zamana kadar parçasını bile değiştirmediğim emektar bilgisayarımı artık bir kenara koyacağım. Bu ay sonuna kadar bu bütçe ile AMD sistem toplamaya karar verdik. RAM Fiyatlarını biliyorum, o yüzden belki biraz düştükten sonra veya olduğu gibi neyse artık beklemeden sistemi toplayacağım. Hazır kasa da önerebilirsiniz. Ama önceliğim toplama olacak. Hazır ikinci plan.

Şimdi istediklerime gelelim; öncelikle sistem komple beyaz olmalı, yani güç kaynağına kadar her şey beyaz, kasayı topladıktan sonra belki beyaz olarak ekipman alacağım. Klavye mouse gibi. Monitörümü yeni aldım, elimde 2K 2 adet monitörüm mevcut o yüzden monitöre ihtiyacım yok sadece kasa olacak.

Ekstra olarak kasada güç kaynağı olabilir. Toplayacağım AMD sistem de beni oyunlarda üzmemesi lazım, yani her oyunu rahat bir şekilde 2K'ye akıcı bir şekilde oynayabilmek istiyorum. Örnek olarak Battlefield 6 gibi ağr FPS oyunları düşünebiliriz.

Önerdiğiniz her parçaları not olarak alacağım. Vatan haricinde önerebilirseniz iyi olur, neden diye sorarsanız Vatan epey pahalı ve toplayacağımız sistem buna göre olmalı. Bütçe olarak belki 3 5 yukarı bir şeyler çıkabiliriz. Yani alacağım sistemi tek seferde alıp yıllardır hiç parçalarına dokunmadan sadece düğmesine basıp kullanacağım ve minimum 6 ay maksimum 1 sene olmak üzere sadece işlemci macununu değiştirmek olacak.

Herkese teşekkürler.
2K kullanacağın için X3D işlemcileri pas geçebilirsin hocam.

Bence 9070XT tercih edin. Model olarak Pure alabilirsiniz beyaz zorunluysa. Veya Nitro+ da olabilir gri renk severseniz.

Renk takıntım yoktu aslında. Beyaz bir monitör aldım, hepsi uyumlu olsun diye istemiştim, ama sağlık olsun. :D

Teşekkürler hocam, değerlendirme yapacağım, topladıktan sonra bir konu daha açarız artık.

Beyaz sistem;

Siyah sistem;
- Anakart MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi
  • Ekran kartı 9070XT.
  • SSD Kioxia Exceria Basic.
  • Sıvı soğutma MSI MAG mlg Edition A17 360mm.
  • Kasa Vento FPS 1000W.
  • RAM daima her kasa için Patriot Venom CL30.

Siyah sistem 2;
  • ASUS TUF gaming 850W PSU.
  • 9700X işlemci.
  • B850M-K anakart.
  • Gainward 5070 Ti.
  • Kioxia SSD.
  • MSI MAG 240 mm sıvı soğutma.

- İki sistemde de özelleştirmeli bu şekil.

Parana kuvvet artık :D

Asıl toplaman gereken sistem en ucuz bütçe ile;

9700X işlemci + B850M-K anakart + Patriot Venom 6000MHz CL30 RAM + ortalama standart bir Lian Li Vector V100r kasa + Thermalright güzel bir hava tipi soğutma. Ekran kartını 5070 Ti'ya da 9070XT alırsın orası sana kalmış.

MSI giriş seviyesi Pro A620 - B650 - B850 anakart ve CL36 RAM'lerden uzak durmanı tavsiye ederim, sıkıntı çıkartır.