Herkese selam,
7 yıl kullanmakta olduğum ve bu zamana kadar parçasını bile değiştirmediğim emektar bilgisayarımı artık bir kenara koyacağım. Bu ay sonuna kadar bu bütçe ile AMD sistem toplamaya karar verdik. RAM Fiyatlarını biliyorum, o yüzden belki biraz düştükten sonra veya olduğu gibi neyse artık beklemeden sistemi toplayacağım. Hazır kasa da önerebilirsiniz. Ama önceliğim toplama olacak. Hazır ikinci plan.
Şimdi istediklerime gelelim; öncelikle sistem komple beyaz olmalı, yani güç kaynağına kadar her şey beyaz, kasayı topladıktan sonra belki beyaz olarak ekipman alacağım. Klavye mouse gibi. Monitörümü yeni aldım, elimde 2K 2 adet monitörüm mevcut o yüzden monitöre ihtiyacım yok sadece kasa olacak.
Ekstra olarak kasada güç kaynağı olabilir. Toplayacağım AMD sistem de beni oyunlarda üzmemesi lazım, yani her oyunu rahat bir şekilde 2K'ye akıcı bir şekilde oynayabilmek istiyorum. Örnek olarak Battlefield 6 gibi ağr FPS oyunları düşünebiliriz.
Önerdiğiniz her parçaları not olarak alacağım. Vatan haricinde önerebilirseniz iyi olur, neden diye sorarsanız Vatan epey pahalı ve toplayacağımız sistem buna göre olmalı. Bütçe olarak belki 3 5 yukarı bir şeyler çıkabiliriz. Yani alacağım sistemi tek seferde alıp yıllardır hiç parçalarına dokunmadan sadece düğmesine basıp kullanacağım ve minimum 6 ay maksimum 1 sene olmak üzere sadece işlemci macununu değiştirmek olacak.
Herkese teşekkürler.