Bütçe
100.000 TL

Wanhedaa

Çalışkan
4 model arasında kaldım. Vlog ve basit sinematik çekimlerde kullanacağım, fotoğrafçı arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Atomos ekran almayacağım, dönen ekran benim için bir avantaj olur fakat çekim kalitesi de önemli olduğundan kararsız kaldım. 6.2K 10 bit kayıt yapabiliyor ekransız fakat o kadar yüksek kalitede bir dosyayı render alırken fazlasıyla yük biner.

Sony A7 Mark V veya Mark IV
Canon R6 Mark II
Fujifilm X-T5 veya H2S

Render yükünden çekiniyorsan 6.2K çekmek zorunda değilsin, bu cihazların hepsi sana tertemiz 4K 10-bit verecektir. Ancak kurgu aşamasında asıl olay çözünürlükten ziyade codec yapısında bitiyor. Eğer fujifilm alıp h. 265 formatında kayıt yaparsan bilgisayarın canı çıkar ama h2s gibi bir cihazla prores kaydedersen dosya boyutu devasa olsa da kurgu sırasında işlemcin hiç yorulmaz, yağ gibi akar. Vlog odaklı gidiyorsan senin için en kritik iki şey otomatik netleme ve ekran yapısı. Fujifilm X-T5 olmaz çünkü ekranı tamamen fotoğrafçılara yönelik, vlog için seni çok uğraştırır. H2s ise tam bir canavar, stacked sensörü var bir kere hareketli çekimlerdeki o jöle efekti yani rolling shutter onda neredeyse yok. Sony A7 IV ve Canon R6 mark II özellikle Sony tarafında af performansı o kadar güvenilir ki ekranın kapalı olsa bile gözünden seni yakalayacağını bilirsin ve lens ekosistemi falan da çok geniş sigma veya tamron gibi markalarla bütçeni yormadan efsane bir set kurabilirsin. Canon'un renkleri veten tonu çok güzeldir ama lensleri hem pahalıdır hem de yan sanayi seçeneklerin kısıtlıdır.

H2S mi diyorsunuz yani lens konusunda evet o kadar yüklü miktarda canona para saçamam sanırım haklısınız. AF performansıda güzel çok kararsız kaldım. Son karar ne olsun sizce?