Bütçe
100.000 TL

22723

Uzman
Uzun zaman sonra konu açıyorum, canım sıkıldı ders falan. Açıkçası 100 bin TL üstü ne alırdınız merak ediyorum, 5070 Ti laptop alsanız. Ben pişmanlık yaşıyorum açıkçası, R9T 9955HX GG'yi iade ettiğim için; ısınıyor diye kafaya takmıştım, GPU 86-87 derece idi. (RDR 2 kaynaklı olabilir.) Daha sonra aldığım 9XL GG RAM'leri arızalı gelmişti, değişim reddedilince iade olmuştu. Şimdi size soruyorum, siz şu piyasada ne alırdınız?

Ben de bu modelin 9955 HX modelini almıştım lakin ısınması biraz beni rahatsız etmişti ama sanırım ben de tekrar bir laptop alma şansına sahip olursam senin attığın linkteki cihazı alabilirim ya da Acer Predator'a bakılabilir gibi. MSI ve ASUS cihazlar şu an aşırı pahalı.

Çok yüksek bir parayı tek bir cihaza gömmek bence akıl işi değil.

Bir tane Steam Deck OLED alırdım.
İş için bir tane Thinkpad / MacBook alırdım.
Bir tane de kırık Nintendo Switch Lite.

Çiçek gibi cephane.

Oyun oynamak amaçlı bir laptop istiyorum ben ileride ve elimde gamepad olduğu sürece Steam Deck benim için uygunsuz olurdu. Oyunlarım Epic Games'te. Üstüne Deck'te 1080p 30-60 FPS oynamaya çalışmak rahatsız ederdi beni. Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 100k oyun için bir laptopa vermezdim.
Bu kadar oyun oynamak istiyorsan monitörüyle 5060 TI16 GB sistem maksimum 64K falan tutar.
Kalan parayla laptop alırdım.

Laptop eğer dakika başı seyahat eden birisi değilsen yalnızca oyun amaçlı mantıklı değil.

KYK'da kalacaksam hiç böyle bir laptop almam.
3A oyunları nasıl indireceksin? Eziyetten başka bir şey değil.
3A indirmeyeceksen zaten böyle bir laptopa ihtiyacın yok.

Benim arkadaşım da laptop aldı bin pişman bu konuda.
KYK'da oynayamıyor.
Keşke masaüstü kalsaydı da memleketime döndüğümde oynadığım bana yeterdi diyor.

KYK'da kalacaksam hiç böyle bir laptop almam.
3A oyunları nasıl indireceksin? Eziyetten başka bir şey değil.
3A indirmeyeceksen zaten böyle bir laptopa ihtiyacın yok.

Kısacası ailemin bana üniversiteyi kazan sana istediğin laptop alacağız lafı "üniversiteyi bitirdikten sonra ben kendim alacağım " mı olacak?
Bana öyle geldi. Düşüncelerimi ertelemem gerekecek, o çok istediğim deliler gibi 3A oyunları oynamayı başaramayacağım.

Almazdım. Laptopun amacı benim için taşınabilirlik durumunda idare etmektir özellikle oyun için. Laptoplarda azalan verimler kanunu vardır yani sen ne kadar üst segment alırsan F/P o kadar azalır. Ben illa oyun oynayacağım, KYK'da bir odada 4 kişi yaşarken tıkış tıkış odada oyun oynamazsam öleceğim diyorsam alacağım laptop maksimum 40k bandında, aşağı yukarı her oyunu açacak bir laptop olur. Her oyundan 100-200 FPS Ultra ayar beklentim olmaz.

Ayrıca oyuncu laptoplarının kalas gibi olduğu, taşımasının eziyet olduğu ve şarjsız kullanım ömürlerinin çok kısa olduğunu da unutmamak gerek. Yani eğer mimarlık gibi tamamen kendi bilgisayarını kullanman gereken bölümlerde okumuyorsan bir PC'ye bu kadar yatırım yapmak bence gereksiz. Ben yapmazdım. Ben olsaydım yarı fiyatına bulunabilecek APU ekran kartlı Zenbook, yoga vb. hafif, performansı iyi, şarj ömrü uzun ve çoğu indie, strateji ve MOBA oyunu rahatlıkla oynatan bir laptop alır ve okuluma bakardım.

İlla alacaksan bu öneri gayet güzel.

Ben bunu alırdım.

GameGaraj slayer R9T3D-5070 Ti C1 AMD Ryzen 9 9955HX3D 32 GB RAM 1TB SSD RTX5070 Ti 16" QHD IPS 300Hz FreeDOS gaming laptop.

Son olarak bir abi tavsiyesi. Üniversiteye gidip delicesine oyun oynamak bence çok saçma bir hareket özellikle başka bir şehre gidip orada KYK'da kalacaksan. Üniversiteyi tecrübe et, gez, eğlen, çalış, yeni deneyimler elde kazan. 4 kişilik KYK odana tıkılıp oyun oynama. Onu yapacak çok vaktin olacak.