berat_01
Yetkin
Anladım. İlk sistem için sitedeki yorumlarda da işlemciyi 9600X'e yükselten olmuş. Demek ki R5 7500F zayıf, bunu kaptım. Fiyat farkı o kadar da yokken 9600X'e yükseltme seçeneği benim için gayet mümkün. Buradan bir başka soru doğuyor: Sitede gözüktüğü üzere 9700X'e yükseltmem fiyat farkına değer mi?
Anladım. Şu an 2. sistemden uzaklaştım. Bu dezavantajlar ilk sistem için de geçerli mi?
Ekran kartı konusunda: 5060 ile 5070 arasında çok fark var mı acaba? Ben önceki laptopumdaki 4060'tan bile razıydım. Oyunları en yüksek ayarlarda oynama derdim hiç yok, "olsa olur, olmasa da takmam." kafasındayım. Durum böyleyken beni 5060'ın hiç üzmeyeceğini düşünüyorum. Yanılıyorsam söyleyin lütfen.
Estağfurullah, sizi sistemlerle ilgili bir yorumunuz yoktu diye etiketlememiştim, kusura bakmayın. Güzel bir yorum yaptınız, sitenin yükseltme seçenekleri sunması hoş bir detay ki ilk sistemi alacak olursam ben de bu seçenekleri kullanmayı düşünüyordum.
"Mts"den kastınız ne acaba? Onu anlayamadım.
SSD'yi yükseltme konusunda size katılıyorum. Okuma-yazma hızlarını yükseltmeye değer gibi.
Ben de RAM'in 16 GB olarak kalmasını mantıklı buluyorum. İş göreceği kesin, e fiyatlar da çok yüksekken şimdiden 32 GB'a yükseltmeye gerek yok. İşlemciyi yukarıda yazdığım üzere 9600X veya 9700X'e bile yükseltebilirim değiyorsa. Siz R5 7600X'i yeterli mi görüyorsunuz? İşlemciyi yükseltmenin faydası diğer bileşenlerden daha çok olacak gibi hissediyorum.
Ekran kartı için gerekli yorumu bir önceki alıntının altında yaptım.
Benim için belli değil. Sistemin elime hazır gelecek olması cazip geliyor. Rica etsem yükseltme seçeneklerini de göz önünde bulundurarak yorum yapabilir misiniz?
Wi-Fi desteği de önemli bir unsur aslında. Bahsetmeyi unutmuşum. İlk sistemi bu özelliğe sahip bir anakartla yükseltmek mümkünmüş.
Hocam, oyun için genellikle AMD işlemciler kullanılıyor. Nedeni ise bütün çekirdeklerinin performans çekirdeği olması. Evet, R5 7600X gayet yeterli bir işlemci Valorant gibi oyunlar için. Bu tür oyunlar işlemci çekirdeklerini kullanır ve ön bellek kullanır, ekran kartına dokunmaz bile. Burada 5070 tabii ki daha iyi, VRAM olarak, chipset olarak.
Grafik oyunları daha çok oynayacaksanız o zaman düşünülebilir (bir de 100K'nın içinde sadece kasa mı olacak, monitör vb. çevre birimleri de olacak mı? Olacaksa bunlar için bütçe belirleyip geri kalan bütçe ile de daha iyi bir kasa toplama olanağımız var. Ayrıyeten 1080p mi oynayacaksınız, 2K mı?
)