Bütçe
100.000 TL

JOGADOR

Üyecik
İyi günler. Başlıkta da belirttiğim amaçlarda kullanmak üzere beni en azından 4-5 sene götürebilecek bir laptop bakıyorum. Mühendislik programları ve projeler için; iyi bir işlemci, 32 GB RAM ve 1 TB SSD benim için öncelik. Şimdilik çok fazla AAA oyun oynayan biri değilim ancak oynamayı da düşünüyorum. Genelde e-spor tabanlı rekabetçi oyunlar oynuyorum. Bir süredir araştırmasını yaptığım bir laptop var, fiyatı da bana uygun, özellikleri de genel anlamda hoşuma gitti açıkçası. Aşağıda linkini bıraktığım laptop hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin de başka önerileriniz varsa açığım elbette. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler hocam önerin için fakat Game Garaj Slayer laptopların kasasının iyi olmadığını, özellikle 2 fanlı modellerin çok fazla ısındığını ve soğutulamadığını bu yüzden de ömrünün çok uzun olmadığını okudum birkaç yerde; yanlışım varsa düzeltin lütfen. Üç fanlı modellerde bu soğutma işi bir nebze çözülmüş fakat oraya çıkmaya da benim bütçem yetmiyor. Servis ağı, güvenilirlik açısından da tatmin eder mi düşünceliyim açıkçası.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam önerin için fakat Game Garaj Slayer laptopların kasasının iyi olmadığını, özellikle 2 fanlı modellerin çok fazla ısındığını ve soğutulamadığını bu yüzden de ömrünün çok uzun olmadığını okudum birkaç yerde; yanlışım varsa düzeltin lütfen. Üç fanlı modellerde bu soğutma işi bir nebze çözülmüş fakat oraya çıkmaya da benim bütçem yetmiyor. Servis ağı, güvenilirlik açısından da tatmin eder mi düşünceliyim açıkçası.
Soğutma için etiketlediğim hocam daha doğru bilgi verir size. Fakat servis olarak üzmeyecektir, bir çok servisten daha kalitelidirler.

130bin ama hem AAA hem de E-Spor oyunlarında seni iyi götürür X3D işlemcisi var çünkü, fark büyük. Ekran kartı 8gb bir tek ama 5070Mobile'ın eti ne budu ne zaten DLSS şarttır ona gene idare eder.

5bin liraya da altına bir tane soğutucu takarsın, bu yeni nesil mallar hepsini adam ediyor.

Son düzenleme:
130bin ama hem aaa hem de e-spor oyunlarında seni iyi götürür X3D işlemcisi var çünkü.

5bin liraya da altına bir tane soğutucu takarsın, bu yeni nesil mallar hepsini adam ediyor.

https://wraithesports.com/products/...-x53Lg0PfTw_-FJth07AErcFdgwUpfudvamQpGxakrjZo
Maalesef 130 bin gibi bütçeler benim için fazlasıyla hayal. 100 bin üstü bir bütçe pek mümkün değil şu anlık.

Maalesef 130 bin gibi bütçeler benim için fazlasıyla hayal. 100 bin üstü bir bütçe pek mümkün değil şu anlık.

Sen değil de ailen alacaksa, ocak ayında enflasyon farkları yatacak, bu malı peşin fiyatına veya ufak vade farkıyla taksite böldürebilirseniz aradaki farkı enflasyon zammı öder. 10 Ay'a falan böldürebilirseniz de Ocak+Temmuz 2 zam dönemi geçirmiş olursunuz daha uyguna gelir.

Enflasyon olan ülkede borçlanmaktan korkmayın tabii kredi kartı limiti müsaitse.

Sen değil de ailen alacaksa, ocak ayında enflasyon farkları yatacak, bu malı peşin fiyatına veya ufak vade farkıyla taksite böldürebilirseniz aradaki farkı enflasyon zammı öder. 10 Ay'a falan böldürebilirseniz de Ocak+Temmuz 2 zam dönemi geçirmiş olursunuz daha uyguna gelir.

Enflasyon olan ülkede borçlanmaktan korkmayın tabii kredi kartı limiti müsaitse.
Ben kendim alacağım. Üniversite öğrencisiyim eğer çalışan biri olsaydım zaten dediğiniz mantıkta hiç düşünmem daha yüksek bütçelere çıkardım fakat bu şartlarda ancak bu kadar çıkabiliyorum.
Aslında Kasım ayını bekleseniz iyi olur. Stok eritmek amaçlı güzel bir indirim yapılabilir.
Bir yandan bunu da düşünmüyor değilim fakat piyasa berbat halde ya daha da artarsa diye de düşünüyorum. Kaldı ki şu an ihtiyacım da var laptopa. Okul için mecburum, Kasım ayını bekleyebilir miyim emin değilim.