Onurksc 1

Uzman
Sistem özellikleri:
EKRAN KARTI YOK!
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi
  • RAM: Corsair Dominator Titanium RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30
  • Depolama: 2 adet Samsung 990 Pro 2 TB PCI-Express 4.0
  • Kasa & Güç Kaynağı: Gamepower Warcry Edge + MSI MEG AI1300P PCI-E5 1300W 80 Plus Platinum
  • Soğutucu: ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme İşlemci Sıvı Soğutucu
  • Fanlar: Lian Li UNI FAN TL Wireless 120 (6 Adet)
Öncelikle üst düzey bileşenlerin güncel piyasası ve ödediğim 100.000 TL'lik tutarı göz önüne aldığınızda, bu alışverişin fiyat/performans dengesi hakkında yorumlarınız nelerdir? Sizce mantıklı bir yatırım olmuş mu?

Ekran Kartı Tavsiyesi: Sistemi hakkıyla tamamlamak için RTX 5080 almayı planlıyorum. Ekran kartı için yine ikinci el piyasasında 50.000 - 60.000 TL bandında bir bütçe ayırdım. Bu donanımla uyumlu çalışacak, soğutma bloğu ve malzeme kalitesi olarak beni üzmeyecek ikinci el RTX 5080 model önerilerinizi bekliyorum.

Gamepower kasa bu parçaların yanında biraz garip kalmış. Ekran kartı tarafında da ikinci elde 50-60 bin arasına temiz ASUS TUF, MSI Suprim X veya Gigabyte Aorus Master kovalaman lazım. Alırken elden FurMark testine sokup sıcaklıkları kontrol et.

Ama bilemedim 100 bin TL'ye ekran kartı dahil, oyunlarda bu sistemle neredeyse aynı kare hızını verecek eksiksiz canavar gibi sistemler toplanabilir.

Gamepower kasa bu parçaların yanında biraz garip kalmış. Ekran kartı tarafında da ikinci elde 50-60 bin arasına temiz ASUS TUF, MSI Suprim X veya Gigabyte Aorus Master kovalaman lazım. Alırken elden FurMark testine sokup sıcaklıkları kontrol et.

Ama bilemedim 100 bin TL'ye ekran kartı dahil, oyunlarda bu sistemle neredeyse aynı kare hızını verecek eksiksiz canavar gibi sistemler toplanabilir.
Bence Thermaltake AX500 kasa düşünülebilir. Kocaman. Yıllarca GPU sığar mı düşüncesi olmaz. Hatta aynı anda 2 tane 420 mm AIO desteği bile var!

Sistem özellikleri:
EKRAN KARTI YOK!
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi
  • RAM: Corsair Dominator Titanium RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30
  • Depolama: 2 adet Samsung 990 Pro 2 TB PCI-Express 4.0
  • Kasa & Güç Kaynağı: Gamepower Warcry Edge + MSI MEG AI1300P PCI-E5 1300W 80 Plus Platinum
  • Soğutucu: ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme İşlemci Sıvı Soğutucu
  • Fanlar: Lian Li UNI FAN TL Wireless 120 (6 Adet)
Öncelikle üst düzey bileşenlerin güncel piyasası ve ödediğim 100.000 TL'lik tutarı göz önüne aldığınızda, bu alışverişin fiyat/performans dengesi hakkında yorumlarınız nelerdir? Sizce mantıklı bir yatırım olmuş mu?

Ekran Kartı Tavsiyesi: Sistemi hakkıyla tamamlamak için RTX 5080 almayı planlıyorum. Ekran kartı için yine ikinci el piyasasında 50.000 - 60.000 TL bandında bir bütçe ayırdım. Bu donanımla uyumlu çalışacak, soğutma bloğu ve malzeme kalitesi olarak beni üzmeyecek ikinci el RTX 5080 model önerilerinizi bekliyorum.
Hocam mümkünse ASUS ROG anakart alın. Millet MSI anakart pek sevmiyor.

Evet, ben de farkındayım ama parçaların hepsinin premium olmasını istedim açıkçası. Bir de elimde fazlalık MSI MAG Forge M100R White kasa var, sizce buna mı geçiş yapmalıyım? Açıkçası şu an kasaya ayıracak bir bütçem yok, direkt olarak ekran kartını alıp konuyu kapatmak istiyorum.

Bence Thermaltake AX500 kasa düşünülebilir. Kocaman. Yıllarca GPU sığar mı düşüncesi olmaz. Hatta aynı anda 2 tane 420 mm AIO desteği bile var!

Hocam mümkünse ASUS ROG anakart alın. Millet MSI anakart pek sevmiyor.
Ben de MSI seviyorum açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bende farkındayım ama parçaların hepsinin premium olmasını istedim açıkçası, bir de elimde fazlalık MSI MAG Forge M100R white kasa var sizce buna mı geçiş yapmalıyım? Açıkçası şu an kasaya ayıracak bir bütçem yok direkt olarak ekran kartını alıp konuyu kapatmak istiyorum.

Bende MSI seviyorum açıkçası.

Anakart da sıvı soğutma da o kasaya imkânsız sığmaz. M100R işini unut, şimdilik mevcut Gamepower kasada kalıp tüm bütçeyi ekran kartına göm ve dediğin gibi konuyu kapat. Kasayı ileride paran olunca değiştirirsin.

Hayırlı olsun şimdiden.

Anakart da sıvı soğutma da o kasaya imkânsız sığmaz. M100R işini unut, şimdilik mevcut Gamepower kasada kalıp tüm bütçeyi ekran kartına göm ve dediğin gibi konuyu kapat. Kasayı ileride paran olunca değiştirirsin.

Hayırlı olsun şimdiden.
Çok teşekkür ederim ilginize, ekran kartı olarak söylediğiniz modelleri 2. el kaç TL'ye bulsam mantıklı olur?