Bütçe
100.000 TL

Kayraa 29

Üstün
Merhabalar, artık yeni bir bilgisayara ihtiyacım var. Bilgisayarım eski, sesli, fazla ısınan ve kasan bir sistem.

RX 580 ve Ryzen 7 2700'den artık bir yenilemeye ihtiyaç duymaya başladım.
Genellikle oyun için kullanıyorum. 1080p bir monitörüm var ama TN panel olduğundan sanırım yeni bir monitöre de ihtiyacım var. Almışken iyisini almak isterim, yani OLED bakıyorum. Bu bütçenin içine monitör de dahil olsa güzel olur ama sistem iyi olmazsa monitör ucuza kaçılabilir veya çıkartılabilir.
Az çok çıkacak sistemi biliyorum, 1440p gaming için ideal olacağından önerirken ona göre monitör önerirseniz sevinirim.

Bilgisayarın özelliklerine gelecek olursak, 1440p'de rahat oyun oynatması, arada bir render alacağımdan render kısmının iyi olması (AE, Premier) ve görsel anlamda da bana hitap eden bir sistem olmasını istiyorum. Yani güzel gözüken bir kasası olması beni mutlu eder. Tabii ki daha iyisi olacaksa başka da olabilir ama ekran kartı olarak Nvidia, işlemci olarak AMD önceliğimdir. Bu arada en son sorayım, sizce bu dönemde bilgisayar alınır mı? Biraz daha idare etmeli miyim?

İndirim dönemlerinde almayı düşünüyorum, yani biraz daha bekleyebilirim, daha ucuza daha iyi bir sistem dizilecekse. Ayrıca gördüğünüz bilgisayar indirim konularına beni etiketleyebilirsiniz.

Evet arkadaşlar, konu biraz dağınık olabilir, atladığım kısımlar olabilir, bunlar için kusura bakmayın diyorum. Öneriler için şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba, artık yeni bir bilgisayara ihtiyacım var. Bilgisayarım eski, sesli, fazla ısınan ve kasan bir sistem.

RX 580 ve Ryzen 7 2700'den artık bir yenilemeye ihtiyaç duymaya başladım.
Genellikle oyun için kullanıyorum. 1080p bir monitörüm var ama TN panel olduğundan sanırım yeni bir monitöre de ihtiyacım var. Almışken iyisini almak isterim, yani OLED bakıyorum. Bu bütçenin içine monitör de dahil olsa güzel olur ama sistem iyi olmazsa monitör ucuza kaçılabilir veya çıkartılabilir.
Az çok çıkacak sistemi biliyorum, 1440p gaming için ideal olacağından önerirken ona göre monitör önerirseniz sevinirim.

Bilgisayarın özelliklerine gelecek olursak, 1440P'de rahat oyun oynatması, arada bir render alacağımdan render kısmının iyi olması (AE, Premier) ve görsel anlamda da bana hitap eden bir sistem olmasını istiyorum. Yani güzel gözüken bir kasası olması beni mutlu eder. Tabii ki daha iyisi olacaksa başka da olabilir ama ekran kartı olarak NVIDIA, işlemci olarak AMD önceliğimdir. Bu arada en son sorayım, sizce bu dönemde bilgisayar alınır mı? Biraz daha idare etmeli miyim?

İndirim dönemlerinde almayı düşünüyorum, yani biraz daha bekleyebilirim, daha ucuza daha iyi bir sistem dizilecekse. Ayrıca gördüğünüz bilgisayar indirim konularına beni etiketleyebilirsiniz.

Evet arkadaşlar, konu biraz dağınık olabilir, atladığım kısımlar olabilir, bunlar için kusura bakmayın diyorum. Öneriler için şimdiden teşekkür ediyorum.

İmkan varsa hemen alınmalı bence öyle bir dönemdeyiz. Uzun bir süre düşüş beklemiyorum ben aksine ekran kartlarına zam geliyor, çip krizi zaten malum.

Monitör dahil mi 100 bin liraya? Hangi tür oyunları oynuyorsunuz?
Dahil olsa iyi olur, monitör ihtiyacım var. Ama 100 bin TL'ye uzun süre götürecek bir sistem istiyorum. Yani öncelik sistem, monitör dahil olsa da olur, olmasa da olur. Oyun olarak Triple A oyun da oynuyorum, rekabetçi oyun da. Karışık yani.

Burası tam 99 bin TL tutuyor. Kafanızda parçaları belirleyip tek tek indirim kovalamanız daha mantıklı olabilir. Sadece RAM'i ikinci elden kovalarsanız 15-16 bin TL civarına 6000Mhz/CL30 32GB RAM bulabilirsiniz.

Burası tam 99 bin TL tutuyor. Kafanızda parçaları belirleyip tek tek indirim kovalamanız daha mantıklı olabilir. Sadece RAM'i ikinci elden kovalarsanız 15-16 bin TL civarına 6000Mhz/CL30 32 GB RAM bulabilirsiniz.

Tek tek toplamak daha mı ucuza gelir? Hazır kasalarda indirim yakalarsam alınabilir mi?

Burası tam 99 bin TL tutuyor. Kafanızda parçaları belirleyip tek tek indirim kovalamanız daha mantıklı olabilir. Sadece RAM'i ikinci elden kovalarsanız 15-16 bin TL civarına 6000Mhz/CL30 32GB RAM bulabilirsiniz.

Sisteme şimdi bakabildim, bilgisayar parçalarından anlamam fakat güzel duruyor, RAM dediğiniz gibi sahibindende bulsam daha iyi olur gibi. 16GB Ram çoğu zaman yetmiyor render kısmında. Onun dışında kasa olarak bu parçalara akvaryum kasa denilen modeller uyar mı? Sıkıntı yaratır mı? Sadece internette görüyorum çok güzel duruyorlar, görünüş açısından beni cezbettiği için akvaryum kasa olursa ona değiştirmek isterim.