Bütçe
100.000 TL
1) Standart bir E-ATX kasa için gerçekten pahalı. Egzoz fanı da bulunmuyor.
2) PSU B+ Tier'de iyi ancak A tier bulunabilir.
3) Amazon üzerinde daha iyi soğutmaya sahip beyaz renkteki Eagle daha ucuz.
4) B650E için 11.700 TL fazla.
5) AMD için 6000 Mhz CL30 bir RAM daha ideal olacaktır. Intel olsaydı bu şekilde kalabilirdi.
6) İşlemciye bir şey demeyeceğim. 7500F zaten 5070'i besler, sorun yok.
7) 4500 TL'lik kule tipi bir soğutma da nereden çıktı hocam :D 7500F için 2-3K'ya işinizi çözecek uzun ömürlü bir şey bulurduk.
8) SSD'de maalesef DRAM mevcut değil. Samsung olacaksa illa DRAM'li PRO serisine odaklanabilirsiniz.

Özetle; 100K'yı buna verecekseniz, vermeyin. Acımasız gelebilir ancak bu kadar yüksek bir bütçeyi böyle harcamanıza izin vermem mümkün değil bir bilgisayar mühendisi olarak.

Yarın akşam saatlerinde hazır sistem önerisi postu açabilirsiniz ya da sıcak fırsatları takip edin. Çok sağlam parçalar indirime giriyor.

1) standart bir e-ATX kasa için gerçekten pahalı. Egzoz fanı da bulunmuyor.
2) PSU b+ Tier'de iyi ancak a tier bulunabilir.
3) Amazon üzerinde daha iyi soğutmaya sahip beyaz renkteki eagle daha ucuz.
4) B650e için 11.700 TL fazla.
5) AMD için 6000 MHz CL30 bir RAM daha ideal olacaktır. Intel olsaydı bu şekilde kalabilirdi.
6) işlemciye bir şey demeyeceğim. 7500F zaten 5070'i besler, sorun yok.
7) 4500 TL'lik kule tipi bir soğutma da nereden çıktı hocam :D 7500F için 2-3K'ye işinizi çözecek uzun ömürlü bir şey bulurduk.
8) SSD'de maalesef DRAM mevcut değil. Samsung olacaksa illa DRAM'li Pro serisine odaklanabilirsiniz.

Özetle; 100K'yı buna verecekseniz, vermeyin. Acımasız gelebilir ancak bu kadar yüksek bir bütçeyi böyle harcamanıza izin vermem mümkün değil bir bilgisayar mühendisi olarak.

Yarın akşam saatlerinde hazır sistem önerisi postu açabilirsiniz ya da sıcak fırsatları takip edin. Çok sağlam parçalar indirime giriyor.

Ekran kartını.

Sistem komple falso. Amaç sadece oyun mu?

Abi kesinlikle sadece oyun oynayacagım başka bir işim yok yani.

Abi teşekkür ederim yalnız bir istiramım olacak ekran kartı 5070 olursa daha iyi olur RAM'leri de 32 yapabilirsek. NVIDIA daha iyi değil mi yazılım vs olarak?

Abi teşekkür ederim yalnız bir istiramım olacak ekran kartı 5070 olursa daha iyi olur RAM'leri de 32 yapabilirsek. NVIDIA daha iyi değil mi yazılım vs olarak?

O karar size kalmış. RAM'den zaten iki tane alacaksınız hocam yazmış. 5070 ve 9070 XT arasından ben şahsen 9070 XT tercih ederim. Fakat 5070 mi 9070 mi tercih size kalmış.

Yazılım olarak evet, daha iyi. Fakat sadece oyun amaçlı kullanacaksınız, 9070 XT daha güçlü bir kart. 16 GB VRAM cabası. Yine de karar sizin.

Kendi sistemimi önerebilirim aslında. Mini seviyorsanız tabii.
Ryzen 7 7800x3D
X870i Strix (B850i Strix 12k cıvarı bulunuyor)
2X16 7600Mhz CL38 2. el almanızı öneririrm 14k ya ripjaws buldum aldım.
Asus Rog Loki 1000w Pcle 5
CH160 Plus kasa müthiş bir airflow var kasada.
Ekstra 4 adet fan ben keyfen arctic 120MM Tercih ettim.
Elimde 3090 vardı o yüzden onu kullanıyorum ama buna 5070 ti güzel gider.
SSD Tercih meselesi ama gen 5 yine hoş olur.
Kule soğutma AK620 tercih ettim.

Böyle bir sistemi kopyalarsan şaheser çıkabilir ama parmaklarına acıyabilirsin.