Detaylar
Kim cevapladı?bu bütçede hiç mi kaliteli termal macun yoktur. Bayram harçlığımı etkili kullanmaya çalışıyorum da.
furkanntr
Uzman
İnceleyebilirsin ben kullandım, bir sorun yaşamadım. Memnun kaldım.
Son düzenleyen: Moderatör:
237 liraya çıkıp bir tane Thermalright Helios Intel arayüz kiti al, hem yaptığın iş bir şeye benzesin. Laptoplarda macun her zaman iyi performans vermiyor ve uygulaması kolay olmayabiliyor, her macun için geçerli olmasa da. Onun için faz değişimli padler daha mantıklı.
pawEn
Üstün
Dün benzer bir konuya bıraktığım şu mesaja bir bakın. Termal macun falan almayın laptop için.
MX serisinden hiçbir macunu laptoplara önermiyorum. Hatta direkt macun önermiyorum laptopa. İllaki Helios/PTM7950'den daha az performans veren macunlar öneriliyor ve ömürleri de padlere göre daha kısa oluyor. Bunun yanı sıra en önemlisi pump out riski taşıyor her macun. Ayrıca macunu sürmek için laptopu açabiliyorsanız padi de uygulayabilirsiniz. Bilgisayarcıya falan da 500TL vermeyin.
Padi yapıştıracağınız alandan çok azcık daha küçük bir alan şeklindeki parçayı kesin ve CPU/GPU üzerine yerleştirin. Bunun dışında yapacağınız aşırı zor bir şey yok.
Aşağıya detaylı bir bilgilendirici metin bırakıyorum bu konuyla alakalı (PTM7950 için anlatılmış ancak temel şeyler zaten).
Eki Görüntüle 154585
PumpOut ne oluyor anlamadım. MX330 için kullanabileceğin macunu işlemciye de sürüyorum. Birde çoktan macunu aldım.Dün benzer bir konuya bıraktığım şu mesaja bir bakın. Termal macun falan almayın laptop için.
Eki Görüntüle 154790
pawEn
Üstün
Macunun sürdüğün alandan taşıp işlevini yitirmesi diyebiliriz basitçe. Laptopta önüne gelen macunu kullanırsan hiçbir işe yaramaz. MX-4, MX-6 vs. de bu yüzden önermiyorum zaten. Hem ömrü kısa, hem performansları pedlerden kötü, hem de pump out yapıyor. Laptopa bu fiyata macun almak için geçerli hiçbir sebep yok...PumpOut ne oluyor anlamadım. MX330 için kullanabileceğin macunu işlemciye de sürüyorum. Birde çoktan macunu aldım.
ein3kl
Uzman
Çok saçma bir düşünce, yeterli sürdüğün sürece neden pumout yapsın? Gayette işe yarıyor mx6Macunun sürdüğün alandan taşıp işlevini yitirmesi diyebiliriz basitçe. Laptopta önüne gelen macunu kullanırsan hiçbir işe yaramaz. MX-4, MX-6 vs. de bu yüzden önermiyorum zaten. Hem ömrü kısa, hem performansları pedlerden kötü, hem de pump out yapıyor. Laptopa bu fiyata macun almak için geçerli hiçbir sebep yok...
pawEn
Üstün
Az veya fazla olması keşke önemli olsaydı. Siz bence bir ped ve macun karşılaştırması yapın bütçeniz yettiği kadar laptopla, MX-6 işe yarar diyen birine bunun mantığını da anlatsam anlaşılmaz gibi çünkü...Çok saçma bir düşünce, yeterli sürdüğün sürece neden pumout yapsın? Gayette işe yarıyor mx6