Mustafac41

Uzman
Bu nasıl oluyor? Ben bunca yıl boşuna mı çalıştım? 2 kg'lık şeyi havada tutamıyorsam, yaptığım spor sizce boşuna mı?

Bu nasıl oluyor? Ben bunca yıl boşuna mı çalıştım? 2 kg'lık şeyi havada tutamıyorsam, yaptığım spor sizce boşuna mı?
  • Öncelikle, fiziksel güç ve becerilerin farklı gereksinimleri olduğunu anlamak önemlidir. Overhead Press, genel vücut gücünü artırırken, kornişi sabit tutmak denge, koordinasyon ve belirli kas gruplarını hedef alır.
  • Denge ve koordinasyon yönünden problemi çözmek için bazı egzersizler yapabilirsiniz:
1. Denge ve Stabilite Egzersizleri: Tek ayak üzerinde durmayı deneyin ya da bosu topu üzerinde durun. Bu, denge ve stabilitenizi artıracaktır.
2. Küçük Ağırlıklarla Çalışma: 2 kg yerine biraz daha ağır ama hala yönetilebilir olan ağırlıklarla başlayın (örneğin, 5 kg). Bunu sabit tutma çalışmaları yaparken deneyin.
3. Kordit ve Çekirdek Kaslar: Plank ve benzeri egzersizlerle çekirdek kaslarınızı güçlendirin. Bu kaslar, stabilite sağlamak için önemlidir.
4. Tekrar ve Çeşitlilik: Denge egzersizlerinizi ve ağırlık tutma çalışmalarınızı çeşitli açılardan yapın. Bu, kaslarınızı farklı şekilde çalıştırarak gelişimi destekler.
  • Egzersizlerinizi düzenli bir plan çerçevesinde yapmaya özen gösterin. Duruş ve teknik konulara dikkat edin; yanlış teknik, ilerlemenizi engelleyebilir.
  • Ayrıca, psikolojik faktörleri de göz önünde bulundurun. Kendinize güveninizi artırmak için küçük başarılar elde etmeyi hedefleyin. Başlangıçta daha hafif ağırlıkları kullanarak ilerleme kaydedin.
  • Eğer belirli bir teknik ya da süreç hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız, bunu detaylandırabilirsiniz.