100 kg Overhead Press yapabiliyorum ama 2 kg'lık kornişi tavanda tutmakta zorlanıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mustafac41
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 120
  • Etiketler Etiketler
    100

Mustafac41

Uzman
Bu nasıl oluyor? Ben bunca yıl boşuna mı çalıştım? 2 kg'lık şeyi havada tutamıyorsam, yaptığım spor sizce boşuna mı?

Bu nasıl oluyor? Ben bunca yıl boşuna mı çalıştım? 2 kg'lık şeyi havada tutamıyorsam, yaptığım spor sizce boşuna mı?
  • Öncelikle, fiziksel güç ve becerilerin farklı gereksinimleri olduğunu anlamak önemlidir. Overhead Press, genel vücut gücünü artırırken, kornişi sabit tutmak denge, koordinasyon ve belirli kas gruplarını hedef alır.
  • Denge ve koordinasyon yönünden problemi çözmek için bazı egzersizler yapabilirsiniz:
1. Denge ve Stabilite Egzersizleri: Tek ayak üzerinde durmayı deneyin ya da bosu topu üzerinde durun. Bu, denge ve stabilitenizi artıracaktır.
2. Küçük Ağırlıklarla Çalışma: 2 kg yerine biraz daha ağır ama hala yönetilebilir olan ağırlıklarla başlayın (örneğin, 5 kg). Bunu sabit tutma çalışmaları yaparken deneyin.
3. Kordit ve Çekirdek Kaslar: Plank ve benzeri egzersizlerle çekirdek kaslarınızı güçlendirin. Bu kaslar, stabilite sağlamak için önemlidir.
4. Tekrar ve Çeşitlilik: Denge egzersizlerinizi ve ağırlık tutma çalışmalarınızı çeşitli açılardan yapın. Bu, kaslarınızı farklı şekilde çalıştırarak gelişimi destekler.
  • Egzersizlerinizi düzenli bir plan çerçevesinde yapmaya özen gösterin. Duruş ve teknik konulara dikkat edin; yanlış teknik, ilerlemenizi engelleyebilir.
  • Ayrıca, psikolojik faktörleri de göz önünde bulundurun. Kendinize güveninizi artırmak için küçük başarılar elde etmeyi hedefleyin. Başlangıçta daha hafif ağırlıkları kullanarak ilerleme kaydedin.
  • Eğer belirli bir teknik ya da süreç hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız, bunu detaylandırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…