1000/125 Mbps ve 15 cihaz için router önerisi

Jarvis

Başarılı
Yer
İstanbul
Selam herkese,

Bu araştırmayı yapmaktan yıldım artık ve sizlerle bir nokta koymak istiyorum. 1000/125 ve zamanı gelirse 2 Gbps / 1 Gbps paketlerine (uzun plan) geçebilirim. Evdeki cihaz sayım 12-14 değişiyor. Akıllı ev de kuracağım. Cihazlar eski de değil.

Bulduğum modeller, ASUS RT-BE92U, ASUS RT-BE90U, TP Link GE550, TP Link BE550, Glinet Flint 3 (hala sorunlu olabilir) ve Ruijie Reyee EW7200BE Pro (emin değilim).

Öte yandan Kablonet modemi komple iptal edip SFP girişli bir router veya Mikrotik RB5009UG+S+IN + router ile de çözmeyi deneyebilirim (BE230 ile mesela) ama kablonette sfp olayı sıkıntı deniyor bilmiyorum.

Önerileriinze açığım, 1-2 gün içinde bunu sonlandırmak istiyorum.

Bufferbloat amacı var mı? Bir de akıllı ağ kurmak istiyorsun. Ben şu an OpenWrt içinde Tailscale kullanıyorum, bu sayede uzaktan erişebiliyorum. Uzaktan evdeki laptopu Wake-on-LAN ile açabiliyorum. Tavsiyem, bufferbloat için SQM de yapılacaksa mini PC içine OpenWrt, Wi-Fi ve Ethernet çoklama içinde access point almanız.

Bufferbloat da önemli tabi. Mini PC + router + access point olunca işler değişiyor ama. Bu orta halli bir alan demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…