Jarvis

Başarılı
Yer
İstanbul
Selam herkese,

Bu araştırmayı yapmaktan yıldım artık ve sizlerle bir nokta koymak istiyorum. 1000/125 ve zamanı gelirse 2 Gbps / 1 Gbps paketlerine (uzun plan) geçebilirim. Evdeki cihaz sayım 12-14 değişiyor. Akıllı ev de kuracağım. Cihazlar eski de değil.

Bulduğum modeller, ASUS RT-BE92U, ASUS RT-BE90U, TP Link GE550, TP Link BE550, Glinet Flint 3 (hala sorunlu olabilir) ve Ruijie Reyee EW7200BE Pro (emin değilim).

Öte yandan Kablonet modemi komple iptal edip SFP girişli bir router veya Mikrotik RB5009UG+S+IN + router ile de çözmeyi deneyebilirim (BE230 ile mesela) ama kablonette sfp olayı sıkıntı deniyor bilmiyorum.

Önerileriinze açığım, 1-2 gün içinde bunu sonlandırmak istiyorum.

Bufferbloat amacı var mı? Bir de akıllı ağ kurmak istiyorsun. Ben şu an OpenWrt içinde Tailscale kullanıyorum, bu sayede uzaktan erişebiliyorum. Uzaktan evdeki laptopu Wake-on-LAN ile açabiliyorum. Tavsiyem, bufferbloat için SQM de yapılacaksa mini PC içine OpenWrt, Wi-Fi ve Ethernet çoklama içinde access point almanız.

Bufferbloat amacı var mı? Bir de akıllı ağ kurmak istiyorsun. Ben şu an OpenWrt içinde Tailscale kullanıyorum, bu sayede uzaktan erişebiliyorum. Uzaktan evdeki laptopu Wake-on-LAN ile açabiliyorum. Tavsiyem, bufferbloat için SQM de yapılacaksa mini PC içine OpenWrt, Wi-Fi ve Ethernet çoklama içinde access point almanız.
Bufferbloat da önemli tabi. Mini PC + router + access point olunca işler değişiyor ama. Bu orta halli bir alan demek.