Bütçe
1000 - 1500

Hafiye

Uzman
Yer
İstanbul,Küçükçekmece
Merhaba şu anda kullandığım Rampage KB - R101 IMPRESSIVE model blue Switch klavyem aşırı eskidi. I P Ğ SPACE gibi tuşlar zor basmaya başladı anlayacağınız Switch ömürleri tükenmeye başlamış. Aldığım zaman klavyede dikkatimi çeken bir şey vardı: Switch mavi değil de beyaza yakın mavi tonundaydı. Anlamını bilmiyorum ama yeni klavyeye ihtiyacım var. 1000 - 1500 TL civarında önerebileceğiniz klavyeler var mı?

Aldığım zaman klavyede dikkatimi çeken bir şey vardı: Switch mavi değil de beyaza yakın mavi tonundaydı.
Cin isi klavyelerde olan bir sey. Blue switchlerin renginin tonunu biraz acip, ''Cyan switch'' diyorlar. Hissiyati genellikle Blue ile tamamen ayni oluyor, pazarlama diyebiliriz yani.

Oncelikle sakin olun, konuda hemen urunler onerilmis, cok garip. %60 almaya sicak bakar misiniz? Switch olarak yine Blue mu istiyorsunuz? Membran almaya sicak bakar misiniz? Bu sorulara cevabiniz onemli.

Cin isi klavyelerde olan bir şey. Blue Switch'lerin renginin tonunu biraz acip, "cyan Switch" diyorlar. Hissiyati genellikle blue ile tamamen ayni oluyor, pazarlama diyebiliriz yani.

Oncelikle sakin olun, konuda hemen urunler onerilmis, cok garip. %60 almaya sıcak bakar misiniz? Switch olarak yine blue mu istiyorsunuz? Membran almaya sıcak bakar misiniz? Bu sorulara cevabiniz onemli.

Switch fark etmez fakat membran veya %60 tercihim değil belirttiğim bütçeye 500 TL daha ekleyebilirim benim için önemli olan Switch'li ve dayanıklı olması, kullandığım klavyede bilek desteğini sürekli çıkartıp takıyordum aldıktan 1 ay sonra klavyenin kenarındakı RGB aydınlatma soketi bozuldu ve 3 ay içinde soketi kırldı ürünün incelemelerinde uzun yıllar dayanabileceğini söylüyorlardı aklımda 5-10 yıl gibi bir rakam yok 2 yıl hiçbir sıkıntı çıkartmadan kullanabilsem yeterli ve kullandığım klavyeyi alalı 3 yıl oluyor ilk yılnda felaketler yaşandı.

2022 Eylül ayında aldım hala da sağlam şekilde kullanmaktayım, İngilizce dizilimi ve tek renk ışık (turuncu) dert etmezsen güzel bence.
Brown Switch'li, mavi Switch'in çıtlama sesi olmayan ama yakın aktifleşme ve ağırlık ihtiyacı duyan bir Switch tipi.

Önerin için teşekkürler, incelemelerini izledikten sonra bu klavyeyi almayı düşünebiririm.

Bilek destekli olarak bu butcede tek aklima gelen Pusat K3 Pro, ancak onun da switchleri Outemu Red.

Bilek desteksiz olarak Blue switchli K565R-1 aklima geldi ancak pek de haz ettigim bir urun degil kendisi. Hem rainbow, hem de switch markasindan emin degildik en son galiba.

Blue switch olmamasi ve bilek destegi bulunmamasi sorun degilse de HP Omen Encoder ve G413 SE gibi alternatifler var. Omen Encoder, Cherry MX Brown switchlere, G413 SE de GX Brown switchlere sahipti yanlis hatirlamiyorsam.

JD619S kesinlikle onermem, zaten Brown switch surumu atilmis. Siz Brown istemiyordunuz galiba.

Benden bu kadar. 🫡