Merdt

Üstün
Makaleler
1
Elimdeki klavye 1000 Hz. 2 4 veya 8K bir ürün almalı mıyım? Fareler kadar gözle görülür bir fark hisseder miyim?

Ben bir baktım benim klavye 150Hz mi ne çıktı internet kafede 2000Hz'lik klavyelerle oynadığımda hiç fark görmedim. ( illaki fark vardır ama pek gözle görülür değildi.)

Mouse tamam da bu klavye meselesi yersiz abartıldı. Yıllar önce çıkmış Membranlar bile günümüzde hala çok rekabetçiyken böyle 8000 HZ kandırmacalarına çok da para kaptırmamak lazım. 8000 HZ gecikmesi nerden baksak OLED monitörler kadar hız istiyor. Teorik olarak bundan yararlanmak için monitörünün görüntü gecikmesi 8000 HZ'den daha az olması lazım ki faydasını(var mı meçhul) görebilesin.

Mouse tamam da bu klavye meselesi yersiz abartıldı. Yıllar önce çıkmış Membranlar bile günümüzde hala çok rekabetçiyken böyle 8000 HZ kandırmacalarına çok da para kaptırmamak lazım. 8000 HZ gecikmesi nerden baksak OLED monitörler kadar hız istiyor. Teorik olarak bundan yararlanmak için monitörünün görüntü gecikmesi 8000 HZ'den daha az olması lazım ki faydasını(var mı meçhul) görebilesin.

Teşekkür ederim. OLED ekranım var da o da 240 Hertz yani. Öyle 360, 480, 540 gibi ışık hızında bir şeyim yok. Hızlı tuş basışlarına ihtiyaç duyduğum tek yer LoL ki o da kaç yıllık oyun, belki 1000 Hz üstüne desteği bile yoktur bilemiyorum.

Kısa ve öz. Teşekkür ederim.