Galdirik

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Bir konu da kafam biraz karıştı desteklerinizi bekliyorum.

Şimdi ben 1000 Mbps hızında internet kullanıyorum.

Steam'den oyun indirirken 125 MB ile indirmem gerekiyor. Yani ben öyle biliyorum yanlışsam düzeltin.

Ama ortalama 90-100 MB ile indirdiğini görüyorum. Gözüme disk kullanımı takıldı hep indirme hızıyla aynı oranda oluyor.

Şimdi sorum şu bu disk kullanımı indirme hızını etkiler mi?

Mesela benim 125 MB ile indirememe sebebim bunu disk kullanımının kısıtlaması mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Steam'den oyun indirirken 125 MB ile indirmem gerekiyor. Yani ben öyle biliyorum yanlışsam düzeltin.

Ama ortalama 90-100 MB ile indirdiğini görüyorum. Gözüme disk kullanımı takıldı hep indirme hızıyla aynı oranda oluyor.

Mesela benim 125 MB ile indirememe sebebim bunu disk kullanımının kısıtlaması mı?

Bu indirme hızı çok normal. Steam sunucuları tam olarak gigabit indirmeye uygun değil en azından bizim konumumuza yakın olan.

Arkadaşlar merhaba,

100mbps ile 80 90 indirme hızı alıyordum.

Bir de Epic Games uzerinden oyun indirmeyi deneyebilir misiniz? 1000 megabit baglantim varken Epic Games uzerinden bahsettiginiz 125 MB'a ulasabiliyordum.

Bir de Epic Games uzerinden oyun indirmeyi deneyebilir misiniz? 1000 megabit baglantim varken Epic Games uzerinden bahsettiginiz 125 MB'a ulasabiliyordum.

Hemen deniyorum

100mbps ile 80 90 indirme hızı alıyordum.
İmkansız. Bit cinsindendir

Disk kötüyse darboğaza sebep oluyor. Steam de oyunlar indirilirken kurulur.
Hocam kioxia exceria pro 2tb kullanıyorum

Hocam denedim şimdi burda da aynı hızı mb ye çevirince 70-80 mb ile indiriyo. Ama resimde de göreceğin üzere sanki yazma kısıtlıyo indirme hızını gibi. Ss de ekliyorum görün diye.

Bu indirme hızı çok normal. Steam sunucuları tam olarak gigabit indirmeye uygun değil en azından bizim konumumuza yakın olan.

Hocam haklısın aslında takıldığım nokta hız değil. Yani 100 gb oyunu 120 mb ile indirsen ne 90 mb ile indirsen ne. Ne kadar süre kaybın olabilir ki? Takıldığım konu şu disk kullanımı eğer kısıtlıyor ise, o zaman disk kullanımı neden bu kadar düşük. Yada aslında normal mi. Aklıma takılan konular bunlar.

Dosya Ekleri

• epic.webp
    epic.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme: