Cuteay

Uzman
Arkadaşlar iyi günler,

1000 Mbps indirme hızım var ve Speedtest'te indirme testi yapınca 950 Mbps indirme hızım gözüküyor ancak Steam'den bir oyun indirirken 500-550 Mbps hızda indiriyor. Nasıl düzeltebilirim?

Steam'in kendi kotası mevcut. 1000 Mbps internetin tamamını kullanmaz, 500-600 arası kullanır. Disk hızın da önemli.

Yani bilmediğimden soruyorum ancak daha öncesinde daha yüksek hızda indiriyordum. Şimdi neden böyle oldu ki acaba? Başka platformlarda daha yüksek örneğin Epic Games'te de 650 ile indiriyorum. Bu herkeste mi böyle kimse 1000 veya 900 Mbps ile indiremiyor mu?

Yani bilmediğimden soruyorum ancak daha öncesinde daha yüksek hızda indiriyordum. Şimdi neden böyle oldu ki acaba? Başka platformlarda daha yüksek örneğin Epic Games'te de 650 ile indiriyorum. Bu herkeste mi böyle kimse 1000 veya 900 Mbps ile indiremiyor mu?

Ben TT 1G kullanıyorum benim de Steam indirme dalgalı. Bizim internet hızımız kadar karşı tarafın sunucu hızı da önemli. Her yerden 1G ile indirme yapılamaz.

Ben TT 1G kullanıyorum benim de Steam indirme dalgalı. Bizim internet hızımız kadar karşı tarafın sunucu hızı da önemli. Her yerden 1G ile indirme yapılamaz.

Sizin indirme hızınız nedir acaba Steam'de?

@Cuteay, Steam sunucularının bir kotası oluyor, onu doldurmamak amacıyla sınırlama yapılıyor. Eğer daha yüksek aldığını düşünüyorsan ayarlardan indirme ayarlarını sıfırlamayı, sunucu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Bu çözüm yolları dışında başka çözüm yolları var mıdır acaba bildiğiniz deneyebileceğim?

Arkadaşlar iyi günler,

1000 Mbps indirme hızım var ve Speedtest'te indirme testi yapınca 950 Mbps indirme hızım gözüküyor ancak Steam'den bir oyun indirirken 500-550 Mbps hızda indiriyor. Nasıl düzeltebilirim?

Steam'de 80-90 MB arası görürsün genel olarak. GigaFiber'de ben maksimum 92 filan görüyordum.