1000 Mbps internet nasıl sağlıklı kullanılır?

@13367 son olarak bir soru sormak istiyorum, router ile modem arasındaki fark nedir ?

Hangisini almam gerekiyor bilemedim ufak bir araştırma yaptım fakat pek bir şey anlayamadım.

Benim anladığım kadarıyla ONT cihazı fiberler için modem olarak geçiyor. O yüzden benim router almam gerekecek.

@13367 son olarak bir soru sormak istiyorum, router ile modem arasındaki fark nedir?

Hangisini almam gerekiyor bilemedim ufak bir araştırma yaptım fakat pek bir şey anlayamadım.

Modem: analog DSL internet için kullanılır (VDSL-ADSL).

Router: Dijital fiber internet için kullanılır.

Yani router almalısınız.
Hopper DSL modem olarak geçse de router özelliğide var.

Yeni modem alıncaya kadar modemizin 5GHz kanal ayarlarından kanal frekansını değiştirip deneyin hız testini olduğu kanal dolu ise yavaş hız alırsınız.

Yeni modem alıncaya kadar modemizin 5GHz kanal ayarlarından kanal frekansını değiştirip deneyin hız testini olduğu kanal dolu ise yavaş hız alırsınız.
Doğru kanalı nasıl seçerim ?

Zira 5Ghz için 12 ayrı kanal bulunuyor. Tek tek denemem mi gerekiyor ?

Doğru kanalı nasıl seçerim?

Zira 5GHz için 12 ayrı kanal bulunuyor. Tek tek denemem mi gerekiyor?

O modemde kanal tarama özelliği yok diye biliyorum varsa kanalları tarasın en boş kanalı seçin zira bende Keenetic Extra DSL var boş ve dolu kanalları gösteriyor ona göre kanal seçiyorum, sizde olmadığını varsayarsak evet tek tek denemeniz gerek 1 kanal deneyin sonra 3 deneyin böyle gidin eğer 5 kanal ilk haline göre iyiyse bir ileri bir geri gidin fazla bir değişiklik yoksa ileri gidin yani 7 kanala gelin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…