Bugün Superonline 1000 MBPS internete geçtim ancak odamda Ethernet portu yok. Normalde TP-Link Wi-Fi adaptör kullanıyordum şimdi 1000MBPS hızı almam için ihtiyacım olan cihaz nedir?
Router ile odanız arasında ne kadar mesafe var? Tek bir duvar varsa Wi-Fi 7 router ve Wi-Fi adaptör yeterli olur. Kayıp çok göze batmaz. Araya 2-3 oda duvarı giriyorsa istediğiniz sistemi kurun, kablosuz olarak almak imkansız oluyor.
Yok mu bu illetin çözümü derseniz mesh sistemler var. Mesh sistemlerde sinyali alıp tekrarladığı için ping 10-15ms yüksek oluyor. Ona rağmen hız kaybı olacaktır.
Daha önce 100Mbps kullanıyordum TP-Link T2U Wi-Fi adaptör ile ayni oda 100 hiz alıyordum. Şimdi denedim Wi-Fi adaptör en fazla 230Mbps veriyor şimdi bana en azında 800 900 hiz alacağım bir cihaz lazım öneriniz olur mu?
Eğer kablolu kullanmak istiyorum dersen gigabit portuna sahip harici Ethernet kartı satın alabilirsin. Yaklaşık 500 ile 1000 TL arası değişen fiyatlarda bulabilirsin.
Kablolu denedim 930 hiz veriyor ama odamda malesef port olmadığı için kablolu kullanamıyorum TP-Link'in böyle bir ürünü nu buldum https://app.hb.biz/PFPF0FJS4gE9 biraz pahalı, USB'li olan modeller ile aynı değildir sanırım bir özelliği vardır ki pahalıdır diye düşünüyorum.
Tp-Link Archer TX55E, AX3000 Wi-Fi 6 Bluetooth 5.2 Pcıe Adaptör yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
ty.gl
Tam hesaplamadım ama modem salonda duruyor yaklaşık 6 7 metrede odam arası 750 hiz veriyor. Modemi hole aldım yaklaşık 3 metreye düştü mesafe 930 ile 1000 hiz veriyor ürün güzel almak isteyen olur ise bilgi vermek istedim.