ACN

Uzman
Merhaba, 1000 TL civarlarında bir bütçem var SATA SSD kullanıyorum (SanDisk 500/500 okuma yazma şeklinde ve M.2 geçmeyi düşünüyorum)

500 GB'lık bir M.2 bakıyorum
  • Anakartım B450M Pro M.2 V2
  • Gen 3x4 desteği mevcut

Ufak araştırmalar sonucu bulduğum ve bütçeme yakın 2 ürün arasında kaldım. Tabii sizin önerilerinize de açığım.

Ürün 1: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...gg8-m-2-pci-express-3-0-fiyati,706880562.html

Ürün 2: https://app.hb.biz/CpTQPrtjBZAg

Bunlardan birisinin yani MLD'nin okuma yazması daha yüksek ama Kioxia daha kaliteli ve DRAM desteği olduğunu söylüyorlar bu da performansa etki ediyormuş anladığım kadarıyla.

Sizce hangisini almalıyım?
Sizin önerebileceğiniz neler var bu bütçeye?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanıcıların bu fiyatlarda F/P olarak ilk tercihi Kioxia. MLD'ye kıyasla daha fazla güven veriyor, ayrıca MLD'nin kullanıcı yorumlarına bakıldığın da vadettiği hıza ulaşmadığı açık. Kioxia öneririm.

Kullanıcıların bu fiyatlarda F/P olarak ilk tercihi Kioxia. MLD'ye kıyasla daha fazla güven veriyor, ayrıca MLD'nin kullanıcı yorumlarına bakıldığın da vadettiği hıza ulaşmadığı açık. Kioxia öneririm.
Bende mld vardı 2200 1300 civarı veriyordu birgün kasayı temizlemek için kasayı komple söktüm geri takınca çalışmadı.Bende M2 arıyorum WD green micron kioxia gibi markalar var hangisi iyi karar veremedim.Bu paralara şunu al direkt dediğin bi ssd var mı?

Bende mld vardı 2200 1300 civarı veriyordu birgün kasayı temizlemek için kasayı komple söktüm geri takınca çalışmadı.Bende M2 arıyorum WD green micron kioxia gibi markalar var hangisi iyi karar veremedim.Bu paralara şunu al direkt dediğin bi ssd var mı?

Bu fiyatlar da bakıyorsan Kioxia alabilirsin.

Bunlardan birisinin yani MLD'nin okuma yazması daha yüksek.
MLD M300 modelinin okuma/yazma hızları gerçeği yansıtmıyor. Disklerin bu hızlara çıkmasını sağlayan temel birim kontrolcüsüdür. MLD M300 modelinde Phison E13T isimli kontrolcü yer alıyor. Bu kontrolcü ~3 GB/sn hızlara erişebilen bir kontrolcü değil.

Belirtilen hızlara çıkamamasının yanı sıra MLD M300 için TBW değeri de belirtmemiş. Ayrıca kendine ait bir yazılımı da bulunmuyor. Kısaca fiyatına değecek bir disk değil, o yüzden almayın. Kioxia Exceria daha güvenilir ve performanslı bir tercih.

MLD marka SSD'ler için ufak bir makale yazmıştım, göz atabilirsiniz:

bana kioxia önerilirdi.
MLD M300 modelinin okuma/yazma hızları gerçeği yansıtmıyor. Disklerin bu hızlara çıkmasını sağlayan temel birim kontrolcüsüdür. MLD M300 modelinde Phison E13T isimli kontrolcü yer alıyor. Bu kontrolcü ~3 GB/sn hızlara erişebilen bir kontrolcü değil.

Belirtilen hızlara çıkamamasının yanı sıra MLD M300 için TBW değeri de belirtmemiş. Ayrıca kendine ait bir yazılımı da bulunmuyor. Kısaca fiyatına değecek bir disk değil, o yüzden almayın. Kioxia Exceria daha güvenilir ve performanslı bir tercih.

MLD marka SSD'ler için ufak bir makale yazmıştım, göz atabilirsiniz:

tesekkur ederim kioxia sipariş verdim.