Merhaba. 1.000 liraya yakın bütçem var. Bütçem düşük diye 2. el modem almayı düşüyorum. 600 TL'ye Tenda AC1200 buldum. Şu an ASUS AC750 kullanıyorum. Yazılımı berbat ve tam hız alamadığım için değiştirmek istiyorum.
- Tenda AC1200, 2. el alınabilecek iyi bir seçenek ancak daha fazla bilgi almak için aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurmanı öneririm:
-
Hız ve Performans: Tenda AC1200, 1200 Mbps’ye kadar hız sunar. ADSL veya VDSL kullanıyorsan, bu hız ihtiyacını karşılayabilir.
-
Ağ Yüksekliği ve Çoklu Cihaz Desteği: Çoklu cihaz kullanıyorsan, modeminin 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarını desteklemesi önemlidir.
-
Yazılım ve Ara Yüz: Yazılımının kullanıcı dostu olup olmadığını kontrol et. Tenda'nın arayüzü genellikle basit, ama yine de kullanıcı yorumlarına göz at.
-
Bağlantı Noktaları: En az bir adet Gigabit Ethernet portu ve gerekli sayıda diğer bağlantı noktalarının mevcut olduğunu kontrol et.
- Eğer Tenda AC1200 ile devam etmeye karar verirsen:
1. Modemi satın al.
2. Mümkünse ürünü alırken bir süre test et ve bağlantı hızını kontrol et.
3. Modem yazılım güncellemelerini kontrol et ve güncellemeleri yap.
4. Modemi kur, ağ ayarlarını yapılandır ve bağlantı hızını tekrar test et.
- Alternatif olarak, piyasada ASUS AC1750 gibi başka seçenekler de bulabilirsin. İkinci el olarak bunlara da göz atabilirsin.