YASEDEM 64

Başarılı
Makaleler
1
Yer
OSCORP
Cihaz
Lenovo Legion Pro 5 16ADR10
Merhaba, yeni laptop almayı düşünüyorum. Şu an aklımda Lenovo Legion Pro 5 16ADR10 var ancak kafamda bazı soru işaretleri var. Cihazın soğutması nasıldır, çok ısınır mı, malzeme kalitesi iyi midir, kontrol yazılımı ve BIOS'u nasıl, güncellemelerle sistem sorunsuz ilerliyor mu? Ayrıca servisi nasıl, herhangi bir arıza durumunda sıkıntı çıkarır mı? 105 bin TL'ye değer mi, alternatifleri var mı? @talongod

@YASEDEM, Cihaz genel olarak premium segment bir ürün zaten. Garanti servisi dışında pişman edeceğini asla düşünmüyorum. Ancak, ben olsam 85.000TL fiyata satılan Acer Nitro 5 5070 Ti alırdım.

Hocam Monster'ın servisinden kötü müdür? 5070 Ti mantıklı duruyor da Acer'a karşı ön yargım var malzeme kalitesinde.

@YASEDEM, Bahsettiğim cihaz da oydu zaten. Ne beklediğinize göre değişir bu soru. Genel anlamda iyi bir cihaz. Boyutu büyük olması hem kullanımda rahat ettirir hem de bloklar ve fan çapı büyüdüğü için soğutmaya ekstra destek sağlar. Sert plastik kasası var. Üzeceğini sanmıyorum.

Cihaz içerisindeki CPU modeli piyasadaki en verimli CPU'lardan birisi. 30W çekerken tam güç GPU besleyebilir mesela, bu da soğutmaya ekstra yarar sağlayacaktır. iGPU değeri de çok iyi. 8C/16T yapıda, memnun edecek bir işlemci.

1784543495948.webp

@YASEDEM, Bahsettiğim cihaz da oydu zaten. Ne beklediğinize göre değişir bu soru. Genel anlamda iyi bir cihaz. Boyutu büyük olması hem kullanımda rahat ettirir hem de bloklar ve fan çapı büyüdüğü için soğutmaya ekstra destek sağlar. Sert plastik kasası var. Üzeceğini sanmıyorum.

Cihaz içerisindeki CPU modeli piyasadaki en verimli CPU'lardan birisi. 30W çekerken tam güç GPU besleyebilir mesela, bu da soğutmaya ekstra yarar sağlayacaktır. iGPU değeri de çok iyi. 8C/16T yapıda, memnun edecek bir işlemci.

Hocam RAM'i artırmak için ekstra RAM alınca 112.000 TL'ye çıkıyor SSD dahil. Acer Predator Helios Neo 16 modeli nasıldır? 32 GB RAM ve 1+1 TB SSD var sanırım. Techolay kanalındaki incelemelerde de soğutması iyi gibi duruyordu. 4-5 yıl idare eder mi?

@YASEDEM, iyidir, devamlı da önerdiğim bir model zaten. 4-5 yıl idare edeceğinin garantisini şirket bile veremiyorken ben hiç veremem. Dikkatli kullanımda götürebilir.

Hocam kroniği falan mı var? Zaten laptopu genelde 70 derece üzerine çıkartmam da 120.000 TL vereceğim cihazın sorun çıkartmasını istemem.