1080 Ti sistem oyun oynarken donuyor

Arkadaşlar 1080 Ti Zotac marka kartım var.
RDR 2 gibi yüksek oyunlarlarda bir süre sonra veya hemen monitörüm donuyor, klavye mouse hiçbir şey çalışmıyor. Sistemin her parçasını tek tek kontrol ettim ve hatalı donanım yok. PSU da aldım değiştirdim. BIOS güncel, hatta DDU'dan sildim driverları geri yükledim bir 20 dk oynadım fakat sonra tekrardan donmaya başladı. Gücü kesemediğim sürece düzelmiyor ne yapacağımı da bilmiyorum. Her şeyi denedim 3 farklı bilgisayarcıya gittim hiçbiri sorunu bulamadı. Oyun zevkim yok oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartınızın muhtemelen GPU'su ya da VRAM'lerinden biri soğuk lehime düşmüş ve reballing istiyor. VRAM'ler ve GPU tıpkı anakartımızla işlemcimizin olduğu gibi ekran kartının PCB'sine binlerce ayak ile bağlanır ve bu bağlantıları binlerce ufak lehim topu üstlenir. Zamanla bu lehimler bozulabilir ve yenilenmesi gerekebilir. Biraz masraflı bir iştir ama 1080Ti için harcayacağınız para değecektir. Kartta başka problemler de olabilir ancak akla ilk gelen bu iki durumdur.

Sorunun kartınızdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmenin kolay yolu FurMark, OCCT gibi stres testi programlarıyla kartınızı en az 1 saat boyunca strese sokmanızdır ancak bazı istisna durumlarda kart bu testlerde çökmeyebilir.

İŞİNİN EHLİ bir bilgisayarcıya götürürseniz arıza tespiti daha kolay olacaktır.

AMP Extreme mi kullanıyorsun?

Hayır hocam.

Furmark testinde 1 saat açık bırakayim mi yani.

Abi Max 72 derece gördüm 1 saat 10 dk açık kaldı çökmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hocam.

Furmark testinde 1 saat açık bırakayim mi yani.

Abi Max 72 derece gördüm 1 saat 10 dk açık kaldı çökmedi.
Dediğim gibi çökme olmayabilir.

Bilgisayarın RAM'lerini ve SSD'sini de test edelim.

Bellek testi için TestMem5 kullan, sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır. Testi 10 dakika sürdür ve bana bir SS at.

SSD ve HDD için ise her disk için CrystalDiskInfo'dan bir ekran görüntüsü istiyorum.

Yine CrystalDiskMark ile iki diski de test et:

Ek bir soru daha, cihaza en son ne zaman temiz Windows kurulumu yaptınız?

3 hafta önce sıfırdan kurulum yaptım

Dosya Ekleri

• resim_2024-12-08_190331140.webp
    91,8 KB · Görüntüleme: 78
  • resim_2024-12-08_191015330.webp
    58,4 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
3 hafta önce sıfırdan kurulum yaptım
SSD'nizin sağlığı ciddi düşmüş, disk dolayısıyla sisteminiz kilitleniyor olabilir. TestMem5'i de yapar mısınız?

Son olarak, sürücü güncellemeleri için DriverBooster vs. gibi programlar kullanıyor musunuz?

Hayır hocam kullanmıyorum ama ekran kartını BIOS'u güncel tutuyorum bir de AMD'nın uygulamasını kullanıyorum işlemci için.

Bir de yuksek oyunlarda SSD kullanımıda mı artıyor da acaba kapanıyor hocam.

@utkuversus, hocam bakarmısınız

Dosya Ekleri

• resim_2024-12-08_192810493.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 79
  • resim_2024-12-14_195458501.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 68
  • resim_2024-12-14_195748802.webp
    36 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…