Makaleler
13
Yer
İstanbul
Yeni ekran kartının verdiği gaz ile 2K monitör aldım. Eskisi kadar rekabetçi ve sık FPS oyunları oynamıyorum. Gigabyte M27Q2 QD 2K 200Hz modelini sipariş ettim, sizce değer miydi?

•R5 5600
•RX 9060 XT 16 GB
Eski monitörüm: Odyssey G4 1080p 240Hz

Hikayeli oyunlara yönelmeyi düşünüyorum, hem de 2K'nın tadına bakmış olayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değer tabii ki, 2K ile aralarında büyük bir fark var. O karta 2K gider zaten.

Gibi gibi.

Yeni ekran kartının verdiği gaz ile 2K monitör aldım. Eskisi kadar rekabetçi ve sık FPS oyunları oynamıyorum. Gigabyte M27Q2 qd 2K 200Hz modelini sipariş ettim, sizce değer miydi?

•R5 5600.
•Rx 9060 XT 16 GB.
Eski monitörüm: Odyssey G4 1080p 240Hz.

Hikayeli oyunlara yönelmeyi düşünüyorum, hem de 2K'nın tadına bakmış olayım dedim.

Hocam rekabetçi oynamıyorsan zaten yüksek Hz almana gerek yok.
180Hz üstü bana gereksiz geliyor 60-144 farkını 165-240'da alamıyor insan gözü.

İlk mesajım size kısmetmiş hocam :D

Benchmark sonuçlarına baktığımızda, RX 9060XT 16 GB, 2K çözünürlükte AAA oyunları "High/Ultra" ayarlarda 70-90 FPS bandında rahatlıkla oynatabilir.

Ryzen 5 5600 işlemci 1080p’de bu kartı beslemekte %5 bile olsa yer yer zorlanabilirdi ancak çözünürlüğü 2K’ya çektiğin için yük işlemciden kalkıp ekran kartına bindiğinden, darboğaz sorunu yaşamadan sistemin tam potansiyelini kullanabileceksiniz.

Yeni ekran kartının verdiği gaz ile 2K monitör aldım. Eskisi kadar rekabetçi ve sık FPS oyunları oynamıyorum. Gigabyte M27Q2 qd 2K 200Hz modelini sipariş ettim, sizce değer miydi?

•R5 5600.
•Rx 9060 XT 16 GB.
Eski monitörüm: Odyssey G4 1080p 240Hz.

AAA oyunlarda High-Ultra ayarlarda üzer. Onun dışında geçilir.

Gibi gibi.

Hocam rekabetçi oynamıyorsan zaten yüksek Hz almana gerek yok.
180Hz üstü bana gereksiz geliyor 60-144 farkını 165-240'da alamıyor insan gözü.

Alakası yok. 165 ile 240 arasındaki fark bayağı hissediliyor.

Değer tabii ki, 2K ile aralarında büyük bir fark var. O karta 2K gider zaten.
Hiç 2K kullanmadığım için aradaki farkı bilmiyorum, aldığım monitor, şu anki monitörüme kıyasla renk konusunda 2 kat daha iyiymiş. Yine de gerek var mıydı bilemedim.
AAA oyunlarda high-Ultra ayarlarda üzebilir. Onun dışında geçilir.
FSR ile hallederim hocam o kısmı. Aradaki fark iyidir umarım 1080p ile 2K arasında.
Alakası yok. 165 ile 240 arasındaki fark bayağı hissediliyor.
Evet, fakat 210 ile 240 arasında pek bir fark olmuyor, şu an kullandığım monitörü denedim, fark yok bile denebilir.

Hiç 2K kullanmadığım için aradaki farkı bilmiyorum, aldığım monitor, şu anki monitörüme kıyasla renk konusunda 2 kat daha iyiymiş. Yine de gerek var mıydı bilemedim.

FSR ile hallederim hocam o kısmı. Aradaki fark iyidir umarım 1080p ile 2K arasında.

Evet, fakat 210 ile 240 arasında pek bir fark olmuyor, şu an kullandığım monitörü denedim, fark yok bile denebilir.

2K çok canlı ve akıcı aradaki farkı çok rahat anlarsınız.

Hiç 2K monitör kullanmadığımdan dolayı yorum yapamayacağım. Ama piksel yoğunluğundan bile aradaki farkı hissedersiniz diye düşünüyorum.