2K'da masaüstünde bile simgeler tam oturmuyor (%125 ölçeklendirme yapıyor otomatik) 1080p videolar kötü görünüyor. Simgeler küçülüyor. Ben 1080p 240HZ MAG 251RX'e sahibim. 1080P tüm ayarlar ultra nvidia g-sync açık düşük gecikme oranı modunu ultraya aldım oyun akıyor Odyysey'de örneğin native ayarlarda ve %100 ekran kartı kullanımı sürekli olarak. Ben bu ayardan daha çok tatmin oldum ve CS2'yi de rahatlıkla oynayabiliyorum bu sayede 24.5 olduğu için.

Yeni ekran kartının verdiği gaz ile 2K monitör aldım. Eskisi kadar rekabetçi ve sık FPS oyunları oynamıyorum. Gigabyte M27Q2 QD 2K 200Hz modelini sipariş ettim, sizce değer miydi?

•R5 5600
•RX 9060 XT 16 GB
Eski monitörüm: Odyssey G4 1080p 240Hz

Hikayeli oyunlara yönelmeyi düşünüyorum, hem de 2K'nın tadına bakmış olayım dedim.

Evet gerekli. Gerçekten detaylı oyun oynadığının farkına varıyorsun hocam. Ve kartının değerini de o zaman veriyorsun hakkını. Yani ne bileyim Super Sport arabayı alıp 50 60 ile gitmek var, 150 160 basıp tadını almak var aynı o hesap. Alacağınız monitör de önemli ama. 1080p ile 1440p arasında gerçekten çok fark var.

Evet gerekli. Gerçekten detaylı oyun oynadığının farkına varıyorsun hocam. Ve kartının değerini de o zaman veriyorsun hakkını. Yani ne bileyim Super Sport arabayı alıp 50 60 ile gitmek var, 150 160 basıp tadını almak var aynı o hesap. Alacağınız monitör de önemli ama. 1080p ile 1440p arasında gerçekten çok fark var.
Monitör sağlam bir model, o yönden problem yok.

Ben de benzer bir sistemle 2kya geçtim. Daha zorlayamadım ama rdr2 de iyiydi. *Mount and blade'te 10 üzerinden 9 diyebilirim. 2k'da bazen ayarlardan kısmak zorunda kalabiliriz.

Yalnız bugün bi internete gidip 1080p oyun falan oynadım. Monitör 27 inç civarıydı evdeki gibi. gözüme çok kötü görünmedi. Kardeşimle fps vs attık, ondan herhalde. Hikayede bence kesin fark eder. Hayrlı olsun ikimize de.

Edit* bannerlord