Nasıl hissetmez? Çok fazla fark var.
Hocam kendim evde sadece 60Hz kullandım, internet kafede deneyimledim öncelikle o yüzden yanlış olabilirim. Ama hissiyat olarak neredeyse hiç bir fark olmuyor. Oynanışta bile öyle devasa bir fark yok. His olarak anlaşılmıyor değil tabi ama 2K ile 1080p arasındaki fark ile kıyaslanamaz bence. Tabi ki sadece Valorant, CS vs. oynayacak birisi için çok önemli ama genel olarak bahsettim ben.

Hocam kendim evde sadece 60Hz kullandım, internet kafede deneyimledim öncelikle o yüzden yanlış olabilirim. Ama hissiyat olarak neredeyse hiç bir fark olmuyor. Oynanışta bile öyle devasa bir fark yok. His olarak anlaşılmıyor değil tabi ama 2K ile 1080p arasındaki fark ile kıyaslanamaz bence. Tabi ki sadece Valorant, CS vs. oynayacak birisi için çok önemli ama genel olarak bahsettim ben.
Nasıl olmuyor hocam? 144Hz Monitör ve 180Hz monitörüm var aradaki farkı ben bile çok rahat hissedebiliyorum. Sadece oyun için değil, gündelik kullanımda da fark oluyor. Hele ki 240Hz ile 165Hz kıyaslanamaz bile.

Bütçe belirtin önce. Bakalım bütçenize göre neler alabiliyorsunuz? Ondan sonra seçme aşamasına girersiniz.

Nasıl olmuyor hocam? 144Hz Monitör ve 180Hz monitörüm var aradaki farkı ben bile çok rahat hissedebiliyorum. Sadece oyun için değil, gündelik kullanımda da fark oluyor. Hele ki 240Hz ile 165Hz kıyaslanamaz bile.
Ben fark olmuyor, hissedilemez demedim ki hocam ikidir niye böyle diyorsunuz anlamadım. Rekabetçi FPS oynayanlar haricinde önemsenecek bir fark yok diyorum. Hikayeli oyunlar da oynuyorsa bu fark önemli değil dedim. Bu arada ''Heleki 240Hz ile 165Hz'' demişsiniz ama benim gözlemlediğim, değerler arttıkça fark daha zor hissediliyor zaten. 60-120 çok bariz hissedilirken 165-240 onun kadar farklı hissetirmez örneğin. Bu arada kusura bakmayın oynadığı oyunlardan zaten bahsetmiş görmemişim. Çoğunlukla Valorant ise 240Hz alman bence de çok daha mantıklı.

FPS oyunları için 240Hz çekin keyfinize bakın. Hikayeli oyunlar oynarken "neden 2K almadım" demezsiniz çünkü ağırlıklı oynadığınız oyun türü FPS ve bunun için 240Hz almalısınız. Bende CS2 oynuyorum ve 360Hz monitör alacağım, hikayeli oyunlara da girip çıkarım, kafa dağıtırım. "Neden 2K/4K almadım" diye keşkeleyeceğimi düşünmüyorum. Bu arada bizim buradaki internet kafede de sözde 240Hz monitörler var fakat benim evdeki 144Hz'den yavaş akıyor ekran :D. İşin özü 240Hz üstü fark devasa olmazken, 240Hz altı çok net hissettirir.

Monitörümü satıp yenisini alacağım. Arada sırada farklı oyunlar, ETS 2, RDR 2 falan da oynuyorum ama çoğunlukla Valorant gibi FPS oyunları oynuyorum. O yüzden 240 Hz almayı düşündüm ama 2K da çok iyi, sizce hangisi?

Ekran kartı: RX 6700 XT.
İşlemci: R7 7800X3D.

Genelde Valorant gibi oyunlar oynayacaksanız 240Hz almak daha mantıklı gibi. Valorant'ı 2K'da oyanayan görmedim pek.