1080p için VRAM kaç olmalı?

Tahminimce şöyle:
1080p için,
Minimum: 8GB. Önerilen: 12GB veya üstü.
2K için,
Minimum: 12GB. Önerilen: 16GB veya üstü.
4K için,
Minimum: 16GB. Önerilen: 20GB veya üstü.

Maksimum 25.000 liraya alacaksanız ve bütçenizi zorlamayacaksa 4070 Super. Ama çok çıkmayayım diyorsanız 19-20 bin liraya 7800XT sizi asla üzmez.

Minimum 16. Çünkü şimdi çıkan oyunlar optimizasyon özürlüsü ve karta çok abanıyorlar. Ne kadar çok olursa o kadar iyi.
Dostum 4 GB Laptop VRAM'im var, CS2'de medium-high ayarlarda 170-200 FPS alıyorum. Konu sahibi CS sorduğu için CS'den örnek veriyorum.

Ben 8 GB'de oynuyorum.
AA ayarları yüksek. Lies of P oyunu dışında sorun yaşamadım. O da VRAM yetersizliğinden değil. 160 FPS alıyorum ama takılmalar falan oluyor.

RTX 3080 ve 4K monitör ile VRAM sıkıntısı yaşamadım daha 10GB VRAM var fakat yettiği anlamına gelmez. 1080p için fazla bile.

Bence günümüz için bile mevzu en ağır oyunlar ise 12 GB VRAM en yüksek ayarlara yetersiz. Ama CS2 oynuyorum demişsin hocam. O yüzden o kadar yukarı çıkmana gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 3080 ve 4K monitör ile VRAM sıkıntısı yaşamadım daha 10GB VRAM var fakat yettiği anlamına gelmez. 1080p için fazla bile.
Ayar kısıyorsan yeter.

Bence 12 altına inilmemeli uzun süreli kullanırım denilirse.

Ayar kısıyorsan yeter.

Bence 12 altına inilmemeli uzun süreli kullanırım denilirse.

Zaten 4K ya ihtiyaç duymuyorum CRT monitörüm 720P-1080p çözünürlükleri 4K monitörümden daha iyi işleyip görüntülüyor zaten 720p gibi çözünürlüklerde RTX 3080 gibi kartlar yüzlerce FPS alıyor bunun üstüne ayarları fulleyip ışın izleme gibi özellikleri de sonuna kadar açabiliyorum DLSS ihtiyacım kalmıyor. Ha bazen DLDSR kullanıyorum ekstra FPS kaybı olmadan daha iyi çözünürlük deneyimi yaşatabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…