Tahminimce şöyle:
1080p için,
Minimum: 8GB. Önerilen: 12GB veya üstü.
2K için,
Minimum: 12GB. Önerilen: 16GB veya üstü.
4K için,
Minimum: 16GB. Önerilen: 20GB veya üstü.

4070 Super mi almalıyım 7800XT mi bunun kararsızlığındayım aslına bakarsanız birinin ismi daha kaliteli teknolojileri gelişmiş birisi daha yüksek VRAM ne yapsam bilemedim almışkende bir kere almak istiyorum zırt pırt bilgisayar bileşen değişen biri değilim.
Maksimum 25.000 liraya alacaksanız ve bütçenizi zorlamayacaksa 4070 Super. Ama çok çıkmayayım diyorsanız 19-20 bin liraya 7800XT sizi asla üzmez.

Ben 8 GB'de oynuyorum.
AA ayarları yüksek. Lies of P oyunu dışında sorun yaşamadım. O da VRAM yetersizliğinden değil. 160 FPS alıyorum ama takılmalar falan oluyor.

RTX 3080 ve 4K monitör ile VRAM sıkıntısı yaşamadım daha 10GB VRAM var fakat yettiği anlamına gelmez. 1080p için fazla bile.

CS2 oyuncusuyum genel olarak o yüzden 1080p monitör kullanıyorum her zaman. Yeni bir sistem alınacağı zaman mesela 4 yıl sonrasını da düşünecek olursak geleceği de hesaba katarak yani sizce ekran kartı VRAM olayı kaç olmalı sizce? 4070 Ti SUPER gibi modellere yönelip 16 GB ile kafa rahat mı ettirilmeli yoksa 5 sene sonra çıkacak en sağlam oyun bile 1080P'de 12 GB VRAM'i geçmez mi diye düşünüyorsunuz? Görüşleriniz nedir acaba? Görüş bildirirken genel olarak şu anki zamanı yani 2025'i değil de 2029 yılını düşünebilirsiniz. :D

Bence günümüz için bile mevzu en ağır oyunlar ise 12 GB VRAM en yüksek ayarlara yetersiz. Ama CS2 oynuyorum demişsin hocam. O yüzden o kadar yukarı çıkmana gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayar kısıyorsan yeter.

Bence 12 altına inilmemeli uzun süreli kullanırım denilirse.

Zaten 4K ya ihtiyaç duymuyorum CRT monitörüm 720P-1080p çözünürlükleri 4K monitörümden daha iyi işleyip görüntülüyor zaten 720p gibi çözünürlüklerde RTX 3080 gibi kartlar yüzlerce FPS alıyor bunun üstüne ayarları fulleyip ışın izleme gibi özellikleri de sonuna kadar açabiliyorum DLSS ihtiyacım kalmıyor. Ha bazen DLDSR kullanıyorum ekstra FPS kaybı olmadan daha iyi çözünürlük deneyimi yaşatabiliyor.