uguurr

Uzman
Rekabetçi ağırlıklı oyunlar oynadığım için sistemimin 2K sistemi olmasına rağmen monitör tercihimi 1080p yüksek Hz'ten yana kullanmıştım. Şimdi ise hikayeli oyunlarda 1080p oynamanın tatsızlığını yaşıyor gibiyim.

Bazı oyunlarda resolution scale ayarını köklüyorum. Fark ciddi anlamda belli oluyor fakat resulation scale ile 2560x1440p olarak uyguladığım çözünürlükle gerçek 2560x1440p çözünürlük arasında ne kadar fark olduğunu bilmiyorum. Uzun süre böyle kullanmak görüntü açısından tatmin eder mi? Veyahut resulation scale ayarını biraz daha arttırıp kullanmak gerçek 2K çözünürlükteki görüntü kalitesini verebilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör çözünürlüğün 1080p ise bir şey değişmez sonuçta senin göreceğin 1080p.
Dediğiniz şeyin DSR veya VSR için geçerli olduğunu biliyorum da resolution scale ile alakası olduğunu pek düşünmüyorum. Ayarı ne kadar yükseltirsem görüntü o kadar netleşiyor. Gördüğüm gerçek görüntünün 1080p'den fazla olamayacağının zaten farkındayım. Native olarak 2K veya 4K görüyorum. Burada sormak istediğim şey tam olarak gerçek 2K ile resolution scale ile yapılmış 2K veya daha üstündeki çözünürlükle arasındaki farkın ne derecede olduğuydu.