Mehmet Emre KARAGÖZ
Uzman
Videoları attım bir bakar mısın?Bu tür üst düzey kartlar düşük çözünürlükte tam gücünü kullanamıyor. O yüzden yüksek FPS alamıyorsunuz. Esas gücü 4K'da ortaya çıkıyor.
Videoları attım bir bakar mısın?Bu tür üst düzey kartlar düşük çözünürlükte tam gücünü kullanamıyor. O yüzden yüksek FPS alamıyorsunuz. Esas gücü 4K'da ortaya çıkıyor.
Ayarları düşürüp DLSS açarsan belki biraz daha FPS artar. Videoda 5090 tam gücüyle 150 FPS veriyordu maks. ayarlarda. Henüz 5090 bile saf güçle 250 FPS RDR2 oynatamıyor demek ki.
Tamam 4K için ama ben çok yüksek çözünürlükte oynamak istiyorum. 4K da 80 FPS veriyorsa ben 1080p de 250 FPS oynamak istiyorum.
Anladım.Teşekkür ederim.Ama şu attığım videolara bir bakar mısın?İşlemcine de söylesene bunu
İşlemciler modern GPU'lar için darboğaz yaratıyor. Bugün 9800X3D bile alsan, daha yüksek performanslı bir işlemci gelse daha fazla FPS alırsın.
RTX 5090 alan adam 1080p oynamayacak! 1440p bile oynamamalı hatta. 4K oynamalı. Yoksa o darboğazı tadacak.
- Çözünürlük düşünce ekran kartına binen yük azalıyor.
- Ekran kartı, 1080p'de çok daha fazla kare üretebilir hale geliyor.
- Ama işlemci, bu kare üretimi esnasında kendisine düşen hesaplamaları yapamıyor.
- Ekran kartı, işlemciden gelecek cevabı beklerken bir sonraki kareyi üretemiyor.
Anladım. Teşekkür ederim. Ama şu attığım videolara bir bakar mısın?
O zaman Red Dead Redemption 2 gibi oyunlarda 1080p de yüksek FPS almak istiyorsak RTX 5090 değil de daha düşük bir ekran kartı almak daha mantıklı. RTX 4060 Ti'ya da RTX 5060 gibi bir ekran kartı. Doğru mu?