10G ya da 2.5G ONT ile sınırların ötesine geçilebilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EkmekArasiSSD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 140
Makaleler
3
Yer
Ordu
Hocam kurulumu kafamı karıştırdı ama kafamda kabaca şöyle toparladım: MA5671A optik çubuğu alıp aradan ONT'yi çıkartıp bunun içerisine OpenWRT kuruyoruz ve ONT üzerinden tüm gerekli bilgileri çekip bunu Stick'e tanıtıyoruz. Ardından 2.5G ya da 10G destekli router alıp bunu da yine MAC, VLAN vs. klonlayarak standart sınır olan 930-950 Mbps sınırın ötesine geçiyoruz doğru mu anladım? Uğraştırıcı kısmı sanıyorum ONT üzerinden PLOAM bilgilerini vs. telnet aracılığıyla çekmek oluyor.

Evet böylece ek hız kazanıyoruz, gecikmeyi düşürüyoruz fazlalık olan ONT'den kurtuluyoruz.
Uğraştırıcı kısmı sanıyorum ONT üzerinden PLOAM bilgilerini vs. telnet aracılığıyla çekmek oluyor.
Evet bilgileri çekmek ve başarılı bir şekilde SFP ile bağlantı kurmak zorluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet böylece ek hız kazanıyoruz, gecikmeyi düşürüyoruz fazlalık olan ONT'den kurtuluyoruz.

Evet bilgileri çekmek ve başarılı bir şekilde SFP ile bağlantı kurmak zorluyor.
Peki hocam bunun yerine 10G ya da 2.5G destekli bir ONT sipariş etmiş olsak yine bu sınırların ötesine geçer miydik stick almadan?

Peki hocam bunun yerine 10G ya da 2.5G destekli bir ONT sipariş etmiş olsak yine bu sınırların ötesine geçer miydik stick almadan?

Yanlış bilmiyorsam 10G ONT cihazları XGS-PON olarak geçiyor ve araştırdığım kadarıyla çalıştıkları dalga boyu bizim kullandığımız aralıktan farklı. O yüzden yüksek ihtimalle olmayacaktır. 2.5G PON olaraksa ben çok az ürün ile karşılaştım. VSOL firmasının ürünleri var, bir de İngiltere'de hizmet gösteren bir firmanın Nokia G-010G-T modelini bulabildim. Bir de ZyXEL PM5100 modeli var. Onun dışında pek 2.5G destekli ONT cihazı ile karşılaşmadım. O yüzden en kolay tedarik edilen ve arkasında iyi kötü bir destek kitlesi olan ürünler SFP modüller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günün sonunda bu sınırları aşacaksak sticklere muhtaç gibiyiz. Gerçi yer kaplamıyorlar ve kullanması çok zahmetli değil ancak asıl zorlayıcı kısım tabi ki kullandığımız ONT'den tüm verileri çekip bunu stick'e OpenWRT üzerinden tanıtmak. Bu bilgilerin büyük çoğunluğu zorunlu olmasa yüksek ihtimal işimiz aşırı kolay olabilirmiş ama yapacak bir şey yok. Yine de sınırların ötesine geçebilmek güzel bir şey. İleride fiberim olursa bu kullanılan tüm cihazları sipariş edip aynını yapabilirim belki. ONT kısıtlamalarına maruz kalmaktansa en azından tüm paket hızını ve ötesini de alabileceğimin bir garantisi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…