ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba Vodafone'dan TurkNet'e geçiş yaptım. Bir mesaj geldi 10 gün içinde kargoya teslim etmeniz gerekmektedir diye. ONT cihazını ve modemi diye. Modem önemli değil bir tane router aldım zaten ama ONT cihazı ucuna takılan soketi de vermem gerekir mi? Ayrıca ONT cihazı nasıl temin edebilirim?

Modemi geri göndermemeniz gerekiyor normal koşullarda. Hangi altyapıdan hangisine geçiyorsunuz? TurkNet'i kullanmaya başladınız mı mevcut router'ınız ile? (Operatör cihazından bahsediyorum.)

Modemi geri göndermemeniz gerekiyor normal koşullarda. Hangi altyapıdan hangisine geçiyorsunuz? TurkNet'i kullanmaya başladınız mı mevcut router'ınız ile?

Vodafone kulanıyordum Türk Telekom altyapısında. Modem Vodafone'un. Üzerinde Vodafone yazıyor. Modeme ihtiyacım yok, fiber destekli router aldım zaten. Onu geri veririm ama ONT cihazı yok elimde.

https://www.akakce.com/router/en-uc...-1ge-port-12v-adaptorlu-fiyati,391371410.html

Bunu buldum, alırsam kulanabilir miyim? TurkNet geçtim, o da bence Türk Telekom'u kullanıyor. Bana arayüzden kulanıcı adı ve şifreni değiş dedi, değiştim kullanıyorum şu an. İnternetim TurkNet olduğundan eminim. 100 Mbps Vodafone kullanıyordum. 1000 MBPS ve TurkNet'in kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptım.

TurkNet GigaFiber kullanıyor olma ihtimaliniz var mı?

Normalde yerleşik altyapıda (TurkTelekom) altyapısında geçiş sırasında ekipmanlar kalır. Ancak Vodefone'un ekipmanları ise geri talep edebilir. Müşteri desteği ile iletişim kurun. Turknet zaten ücretsiz router ve ONT sağlıyor. İkisi de kurulur, isterseniz sadece ONT'yi kullanırsınız.

TurkNet GigaFiber kullanıyor olma ihtimaliniz var mı?

Normalde yerleşik altyapıda (Türk Telekom) altyapısında geçiş sırasında ekipmanlar kalır. Ancak Vodefone'un ekipmanları ise geri talep edebilir. Müşteri desteği ile iletişim kurun. TurkNet zaten ücretsiz router ve ONT sağlıyor. İkisi de kurulur, isterseniz sadece ONT'yi kullanırsınız.

100 Mbps normalde. Bir tik işareti vardı 1000 Mbps için, onu aktif ettim. Şu an internetim 1000 Mbps ama tekrar 100 Mbps'ye düşüreceğim. Bufferbloat için Xiaomi AX3000t cihazı aldım. Bunlar 1000 Mbps uygun değil. Bufferbloat sorunu için modemlerini geri veririm onda sorun yok da müşteri hizmetlerine yazdım. Zaten ONT cihazı isteyeceğim ya da son çare olarak ONT cihazını yollamayacağım. Sadece modemi göndereceğim. Şöyle bir ONT cihazı buldum:
https://www.akakce.com/router/en-uc...-1ge-port-12v-adaptorlu-fiyati,391371410.html

Aslında ucuz bir şey. Forumda birisi her ONT çalıştırmaz gibi bir şey dedi. Bilginiz var mı bu konu hakkında?

Son düzenleyen: Moderatör: