11. sınıfta hangi bölüm seçilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 20669
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 166
  • Etiketler Etiketler
    hangi

20669

Uzman
Merhaba, Elektroteknik mesleki Anadolu lisesinde okuyorum. 10. sınıfın sonuna geldim. Meslek ya da sayısal seçeceğim gibi fakat çok kararsız kaldım. Bütün hocalarım (sınıf hocam hariç.) Sayısala gitmemi, yoksa kendini meslek te harcıyacağımı söylüyorlar. Matematik vasat, yaz tatilinde ufak temel atabilir miyim bilmiyorum. Yapabileceğime inanıyorum fakat gerçekten bu zorluklara katlanabileceğimi bilmiyorum. 10. sınıfa kadar adam gibi ders çalışmadım hiç. Fakat bir yerden başlayıp yapabilirim gibi duruyor.

Normal olan 11 e kadar çalışmaman zaten 9 ve 10 lisenin en makara zamanlarıdır 10 yazında sadece mat temel atmaya bak iyice temeli sağlam kur ileride çok lazım olacak kendine inanıyorsan say seç 11 de de çalışmaya başla yavaştan.

Kesinlikle sayısal seçmelisin meslek lisesinden mezun olacağın için sınavda yaptıgın puana ek mtok puanın eklenecek ( meslek bölümünle alakalı mühendislik fakülteleri için kullanabiliyorsun) bu da seni binlerce kişinin önüne atacak merak etme sayısal seç yoluna devam et halledersin.
Sorun olursa sormaktan çekinme.

Sayısal zeka zayıf ise sayısal dışında meslek yok diyip sayısal seçme sakın. Benim lise sınıfım 25 kişiydi sayısal sınıftık; ilk sene 3 kişi mühendislik kazandık diğerleri mezuna bıraktı, yarısından fazlası TM bölümünden girdi sonraki yıllar.

Sana bir dost tavsiyesi kucuk kardesim. Elektrikte yukselmek istiyorsan ve o meslegi yapmak istediginden eminsen eger elektrikten devam et. KPSS calis 2 yil, 3 asgari tutarinda maasla atan ve keyfine bak. Yapacagin kendine en guzel yol bu olur. Matematigin vasat oldugu icin bu oneriyi yaptim. Matematigin iyiyse ve maddi imkanin varsa sonuna kadar gidilir egitimin o ayri.

Matematiğim vasat diyenlerin neredeyse %99'u daha denememiş oluyor. Arabanın gaz pedalına %2 basıp araba yavaş gidiyor diyemezsin. Ha çok çalıştın çok farklı yöntem denedin gene olmaz ise o zaman ben o alanda iyi değilim dersin. Yazın bir dene. Otur saatlerce çalış. Farklı YouTube kanallarına bak. Belkide anlamaya başladımı o kadar da zor değilmiş diyeceksin. Buraya konu açabilirsin nasıl ders çalışılır diye, yardımcı oluruz. Asıl soruya gelecek olursak sayısal seçerdim ben. Daha çok yönlü bir alan.

Sayısal bölümünü seçip bitirdim diyelim. Mühendis olduktan sonraki işlerim nasıl olacak? Nasıl yürüyor yani bu işler? Ve cidden dediğim gibi 9.sınıftan ile alaklı hiçbişe yok 10. sınıfta mat ve kimya (biyoloji yarım) yok. Bende diğerleri var. Ve başkalarının dediği gibi zor bir bölüm mü? Ne yapmalıyım? Büyüklerimden tavsiye alıp o şekilde gitmek istiyorum.

Kardeşim öncelikle rahat ol zaten 9 ve 10.sınıfım sağlam diyenler bile YKS çalısırken sıfırdan başlıyor bende senin gibi 9-10 da ful bos takıldım hatta 11. sınıf dahil yani konu eksikligi seni korkutmasın halledersin eger özverili bir şekilde çalısırsan mühendsi olduktan sonra çalısma sartların cok daha rahat olacak yani iki yıllık bitirp gelenler senin altında calıscak mtok puanın olacagı için iyi bir üniversteye gidersin bu da sana iyi yerler açacak merak etme.

Matematiğinin vasat olmasının sebebi okuduğun okulda sana adamakıllı matematik öğretmemelerinden kaynaklı ne kadar öğretiyoruz deseler de bir fen lisesi, Anadolu lisesi veya imam hatip lisesi etmiyor. Biz zamanında mesleği seçtik sonra okul okuduk şimdi halen matematik, tarih vs. çalışıyoruz mesleğe gidersen ileride önün kapanır tamam üniversite mezunu çok ama şu an ara eleman sayısı da çok sektör büyük olmadığı için kimse işe giremiyor ve işsizlik doğuyor en azından sayısaldan devam edip üniversiteye git ki ileride yurt dışı veya yurt içi çalışma olasılığın artsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…