mogunaaa
Uzman
Arkadaşlar merhaba 10 gün sonra sipariş geçeceğim. Yaklaşık 2 aydır sistem toplamak istiyorum. İlk zamanlar R7 9800X3D ve 5080'li sistem toplarım diye düşündüm ancak araştırdığımda bana gereksiz geldi. Sistemi toplamaktan vazgeçmiştim tekrar toplamak istiyorum. Amacım oyun oynamak. Hatta 10 yıldır aynı laptopu kullanmaktan sıkıldım ilk defa kasa toplayacağım. Öyle Pro oyuncu falanda da değilim. Devamlı oynadığım bir oyun falan da yok. GTA 6'yı aşırı takip edip bekliyorum o kadar ağırlıklı olarak hikayeli oyun oynayacağım muhtemelen ama boşta canım sıkıldığında FPS oyunları CS 2 oyunları da oynarım. (neden bu kadar gereksiz uzattın demeden önce açıklayayım illaki soranlar olacaktır
) aşağıya benim yaptığım listeyi yazıyorum.
İşlemci: Amd R7 7800x3D
Anakart: Msi MB B650 mATX
RAM: XPG 2x32GB 6400 MHZ
SSD: 2 TB Samsung 990 pro
Ekran kartı: Amd RX 9070 XT
PSU: MSI MAG A850GL
Kasa: Corsair 3000D
İşlemci soğutu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Parçalar bunlar anakart mATX tercih ettim bilmiyorum ATX gereksiz geliyor bana onun dışında kasa olarak ne alacağıma karar veremedim onu öylesine yazdım. RGB sevdam yok olmasa da olur ama ne alakaysa RGB'li parçalar daha uygun gibi. Bu soğutucuyu çok övdükleri için ekledim. Sıvı soğutma almak istemiyorum o bana gereksiz geliyor zaten burada sıvı soğutma mı hava soğutma mı kavgası yapmak istemem.
Parça önerirseniz mümkünse Amazon üzerinden önermenizi istiyorum.
Monitör olarak ne alacağımı bilmiyorum sadece birinde şu monitörü gördüm bayağı hoşuma gitti ama bu sisteme değer mi değmez gider gitmez mi bilmiyorum.
Monitör: Samsung Odyssey OLED G9
Yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
İşlemci: Amd R7 7800x3D
Anakart: Msi MB B650 mATX
RAM: XPG 2x32GB 6400 MHZ
SSD: 2 TB Samsung 990 pro
Ekran kartı: Amd RX 9070 XT
PSU: MSI MAG A850GL
Kasa: Corsair 3000D
İşlemci soğutu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Parçalar bunlar anakart mATX tercih ettim bilmiyorum ATX gereksiz geliyor bana onun dışında kasa olarak ne alacağıma karar veremedim onu öylesine yazdım. RGB sevdam yok olmasa da olur ama ne alakaysa RGB'li parçalar daha uygun gibi. Bu soğutucuyu çok övdükleri için ekledim. Sıvı soğutma almak istemiyorum o bana gereksiz geliyor zaten burada sıvı soğutma mı hava soğutma mı kavgası yapmak istemem.
Parça önerirseniz mümkünse Amazon üzerinden önermenizi istiyorum.
Monitör olarak ne alacağımı bilmiyorum sadece birinde şu monitörü gördüm bayağı hoşuma gitti ama bu sisteme değer mi değmez gider gitmez mi bilmiyorum.
Monitör: Samsung Odyssey OLED G9
Yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.