Arkadaşlar merhaba 10 gün sonra sipariş geçeceğim. Yaklaşık 2 aydır sistem toplamak istiyorum. İlk zamanlar R7 9800X3D ve 5080'li sistem toplarım diye düşündüm ancak araştırdığımda bana gereksiz geldi. Sistemi toplamaktan vazgeçmiştim tekrar toplamak istiyorum. Amacım oyun oynamak. Hatta 10 yıldır aynı laptopu kullanmaktan sıkıldım ilk defa kasa toplayacağım. Öyle Pro oyuncu falanda da değilim. Devamlı oynadığım bir oyun falan da yok. GTA 6'yı aşırı takip edip bekliyorum o kadar ağırlıklı olarak hikayeli oyun oynayacağım muhtemelen ama boşta canım sıkıldığında FPS oyunları CS 2 oyunları da oynarım. (neden bu kadar gereksiz uzattın demeden önce açıklayayım illaki soranlar olacaktır ) aşağıya benim yaptığım listeyi yazıyorum.
Parçalar bunlar anakart mATX tercih ettim bilmiyorum ATX gereksiz geliyor bana onun dışında kasa olarak ne alacağıma karar veremedim onu öylesine yazdım. RGB sevdam yok olmasa da olur ama ne alakaysa RGB'li parçalar daha uygun gibi. Bu soğutucuyu çok övdükleri için ekledim. Sıvı soğutma almak istemiyorum o bana gereksiz geliyor zaten burada sıvı soğutma mı hava soğutma mı kavgası yapmak istemem.
Parça önerirseniz mümkünse Amazon üzerinden önermenizi istiyorum.
Monitör olarak ne alacağımı bilmiyorum sadece birinde şu monitörü gördüm bayağı hoşuma gitti ama bu sisteme değer mi değmez gider gitmez mi bilmiyorum.
Monitör: Samsung Odyssey OLED G9
Hikayeli oyunlar oynayacağınız için ve büyük ihtimalle 4K'da oynayacağınız için işlemci 9700X yapılabilir. RAM'ler gereksiz fazla. Sadece oyun için alıyorsunuz. 32 GB RAM fazlasıyla yeterli olur. Ekran kartını 5080 yapabilirsiniz.
Hikayeli oyunlar oynayacağınız için ve büyük ihtimalle 4K'da oynayacağınız için işlemci 9700X yapılabilir. RAM'ler gereksiz fazla. Sadece oyun için alıyorsunuz. 32 GB RAM fazlasıyla yeterli olur. Ekran kartını 5080 yapabilirsiniz.
32 GB RAM ile 64 GB RAM arasındaki fiyat farkı çok değil bana göre ileride 32leri 64 yapmakla uğraşmamak için 64 alayım dursun dedim. İşlemciyi de düşürmeye gerek yok bana göre. Teşekkürler. 5080 ile 9070 XT oyun farklarında çok uçuk bir fark olmadığı için vazgeçtim zaten . Ve NVIDIA stok sorunu hala devam ediyor parçalar yok olanlar çok fahiş fiyatta aynı kartın makas aralığı 65-100k bu arada yazmayı unutmuşum parçaları Amazon'dan almak zorundayım.
32 GB RAM ile 64 GB RAM arasındaki fiyat farkı çok değil bana göre ileride 32leri 64 yapmakla uğraşmamak için 64 alayım dursun dedim. İşlemciyi de düşürmeye gerek yok bana göre. Teşekkürler. 5080 ile 9070 XT oyun farklarında çok uçuk bir fark olmadığı için vazgeçtim zaten . Ve NVIDIA stok sorunu hala devam ediyor parçalar yok olanlar çok fahiş fiyatta aynı kartın makas aralığı 65-100k bu arada yazmayı unutmuşum parçaları Amazon'dan almak zorundayım.
Bence RAM'lar 6000e düşürün 7X işlemcide 6000 üzeri gereksiz 400 MHz'de olsa ekran kartı bende de 9070 XT var memnunum ancak bütçe varsa 5080e çıkarılabilir ( çok da gerekli mi değil) PSU'yu 700 TL fark ile bfg Gold 1000W'a yükseltirdim kasa olarak hoşuma gittiği için öneriyorum m-ATX bir kasadır ASUS A21 Plus ( hava sirkülasyonu gayet güzel ) işlemci soğutucuyu da açıkçası böyle güzel bir kasaya devasa bir hava soğutma hoş bir görüntü olmayacaktır tavsiyem en azından 2 fanlı bir sıvı soğutma almanız.
Bence RAM'lar 6000e düşürün 7X işlemcide 6000 üzeri gereksiz 400 MHz'de olsa ekran kartı bende de 9070 XT var memnunum ancak bütçe varsa 5080e çıkarılabilir ( çok da gerekli mi değil) PSU'yu 700 TL fark ile bfg Gold 1000W'a yükseltirdim kasa olarak hoşuma gittiği için öneriyorum m-ATX bir kasadır ASUS A21 Plus ( hava sirkülasyonu gayet güzel ) işlemci soğutucuyu da açıkçası böyle güzel bir kasaya devasa bir hava soğutma hoş bir görüntü olmayacaktır tavsiyem en azından 2 fanlı bir sıvı soğutma almanız.
Edit: Eğer ki 9070 XT seçecekseniz yaklaşık 22000TL cebinizde kalacak, o şekilde sistem 117.000TL küsür gelecek. Oradan işlemciye güzel bir upgrade yakışır.