Bütçe
12.000 TL

Kowachka

Uzman
ASUS ROG STRIX G733QS laptop kullanıyorum ve CS2 gibi rekabetçi oyunlarda MUX Switch gibi çalışması için 1080p monitör almak istiyorum.

Laptopta HDMI ve USB-C girişleri var ve sanırım dGPU USB-C de çalışıyor. Denemek için Type-C'ye monitör bağladım. PhysX ayarlarında monitör RTX 3080'de gözüktü.

Birkaç tane monitör baktım, GIGABYTE GS25F2, AOC 25G4SXU, ASUS ROG Strix XG259CS, AOC 24G4HA bu monitörler iyi mi sizce veya başka bir öneriniz var mıdır? Bağlantıyı Type-C to DP ile yapacağım, bu herhangi bir gecikmeye sebep olmaz değil mi?

Sorduğun monitörlerin hepsi farklı amaca hizmet ediyor. Ne istediğine karar vermen gerekiyor. Yüksek Hz mi istiyorsun yoksa yüksek çözünürlük mü?

Uzun süredir monitörleri takip etmediğim için yeni özelliklerden hiç bilgim yok. Yüksek Hz olmasını ama görüntüden çok kayıp vermek istemiyorum. O yüzden IPS almak istiyorum. AOC 25G4SXU Hz olarak iyi ama görüntü kalitesi hakkında çok bir fikrim yok, ASUS olanın fiyatı hemen hemen AOC ile aynı ama Hz olarak daha düşük. Çözünürlük olarak farkları mı var?

@Kowachka, 2K ve 240 Hz olarak Odyssey G65B modelini önerebilirim. VA olması kafanı karıştırmasın, çoğu IPS monitörden daha iyi gecikme süresine ve ghosting performansına sahip. Samsung'un sitesinde öğrenci indirimiyle 11.000 TL'ye falan geliyor. Bu bütçede alabileceğin en iyi overall monitör.

GS25F2 ve 24G4HA bu bütçenin ürünü değil, alınmaz direkt.

Görüntü kalitesi bir tık geride olsun ama yüksek Hz olsun dersen 1080p 310 Hz olan VG259QMR5A modeli var, oldukça ucuz.

@Kowachka, 2K ve 240 Hz olarak Odyssey G65B modelini önerebilirim. VA olması kafanı karıştırmasın, çoğu IPS monitörden daha iyi gecikme süresine ve ghosting performansına sahip. Samsung'un sitesinde öğrenci indirimiyle 11.000 TL'ye falan geliyor. Bu bütçede alabileceğin en iyi overall monitör.

GS25F2 ve 24G4HA bu bütçenin ürünü değil, alınmaz direkt.

Görüntü kalitesi bir tık geride olsun ama yüksek Hz olsun dersen 1080p 310 Hz olan VG259QMR5A modeli var, oldukça ucuz.
Odyssey G65B Curved monitör sanırım. Curved daha önce kullandım pek iyi tecrübem olmadı o yüzden curved almak istemiyorum.

@Kowachka, naçizane bir sebebi var mı? Odyssey G65B diğer VA'lar gibi değil çünkü. Tabii yaşadığın tecrübe farklı açılardan bakınca görüntü bozulmaları ise o direkt VA panel yapısıyla olduğu için çözümü yok. Eğer memnuniyetsizliğinin sebebi bu ise IPS önerisi yapayım ama memnuniyetsizlik sebebin bu değilse G65B almamak için bir sebep yok.

Diğerlerini eledim, bu modelle @BerkayZ87 hocamın dediği Asus ile karşılaştırma yapıyorum

@Kowachka, naçizane bir sebebi var mı? Odyssey G65B diğer VA'lar gibi değil çünkü. Tabii yaşadığın tecrübe farklı açılardan bakınca görüntü bozulmaları ise o direkt VA panel yapısıyla olduğu için çözümü yok. Eğer memnuniyetsizliğinin sebebi bu ise IPS önerisi yapayım ama memnuniyetsizlik sebebin bu değilse G65B almamak için bir sebep yok.
Bir sebebi o ama daha çok yan açılardan vs. bakarken kavisli olması beni rahatsız etmekte.