Cihaz ve fiyat hakkinda ne dusunuyorsun? Arkadasim bir sorun olursa yurt disina ciktigi zaman Retroid'e tamir veya batarya degisimi icin gönderebilir yanina alip.

Vallahi hocam açıkçası bir fikrim yok bu ürünleri daha önce kullanmadığım için. Ama donanım olarak PS 2'ye yetecek düzeyde gibi duruyor ama işletim sistemi falan daha önemli tabii onları bilemiyorum. Fiyat olarak da niş olduğu için bu ürünler pahalı onu biliyorum. Zaten en dandikleri bile 8-9k falandı, o yüzden fiyat da iyi gibi. Ben de hem el konsolu hem telefondan aparatla daha önce oynadığım için genel deneyime yorum yapıyorum bildiğim konuya. Switch oyunlarını da oynatıyorsa daha ne olsun zaten. Seni de az çok tanıdığım için konsol hissini sevdiğini biliyorum zaten benim gibi. Telefon falan kesmez seni o yüzden, fiyat harbiden iyiyse yarını düşünmeye çok da gerek yok. Ki zaten pil falan kolayca biten şeyler de değiller normalde.

Vallahi hocam açıkçası bir fikrim yok bu ürünleri daha önce kullanmadığım için. Ama donanım olarak PS 2'ye yetecek düzeyde gibi duruyor ama işletim sistemi falan daha önemli tabii onları bilemiyorum. Fiyat olarak da niş olduğu için bu ürünler pahalı onu biliyorum. Zaten en dandikleri bile 8-9k falandı, o yüzden fiyat da iyi gibi. Ben de hem el konsolu hem telefondan aparatla daha önce oynadığım için genel deneyime yorum yapıyorum bildiğim konuya. Switch oyunlarını da oynatıyorsa daha ne olsun zaten. Seni de az çok tanıdığım için konsol hissini sevdiğini biliyorum zaten benim gibi. Telefon falan kesmez seni o yüzden, fiyat harbiden iyiyse yarını düşünmeye çok da gerek yok. Ki zaten pil falan kolayca biten şeyler de değiller normalde.
Evet, 1 GB RAM'li Anbernic konsollari bile 6-7K'dan basliyor. Onlarin performansi da daha PSP'ye yetmiyor. Yani beni kesmiyor. Bu cihaza frontend kurup Switch gibi kullanabiliyorsun. Arayuzleri bu sekilde.

Screenshot_20261003-140446.webp
Screenshot_20261003-140747.webp

Ozellestirme secenegiyle daha fazla tema kurulabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim disslike atıyorsun cevap veremiyorsun bilgin disslike a kadar mı? @HDDKullanıyorum
Konu sahibinin elinde zaten konuda bahsedilen el konsolundan daha iyi donanıma sahip bir telefon varmış. Bunun yanına el konsolu fiyatından 10 bin TL daha ucuza Razer Kishi alıp oyun oynamak, ekstra bir cihaz ile uğraşmaktan daha mantıklı ve daha akıllıca bir iş. Aynı hissi vermiyor demişsin; emin ol 5 kat daha iyi performans alırsın. Snapdragon 865 dediğin SoC 2020 çıkışlı; KS'nin S23'ü bu konsoldan kat kat daha güçlü. Fiyat ve satılan donanım o kadar absürt ki 10 bin TL civarına Snapdragon işlemcili S21 FE alıp üzerine 2-3 bin TL arası Razer Kishi çözüp yine bu konsoldan daha güçlü ve bağımsız bir cihaz oluşturabiliyorsun. Bu gibi Android el konsollarının fiyatları aşırı derecede absürt ve çoğu fiyatına karşılık olarak berbat donanımlar sunuyor. Bu arada insanların hangi tecrübeleri sahip olduğunu bilmeden bu şekilde etiketleyerek rahatsız etme. Yazdığın mesajı nereden tutsam elimde kalıyor ama çok merak ettiğin için buyur, neden beğenmediğimi attığımı yazdım, güzelce oku.

Konu sahibinin elinde zaten konuda bahsedilen el konsolundan daha iyi donanıma sahip bir telefon varmış. Bunun yanına el konsolu fiyatından 10 bin TL daha ucuza Razer Kishi alıp oyun oynamak, ekstra bir cihaz ile uğraşmaktan daha mantıklı ve daha akıllıca bir iş. Aynı hissi vermiyor demişsin; emin ol 5 kat daha iyi performans alırsın. Snapdragon 865 dediğin SoC 2020 çıkışlı; KS'nin S23'ü bu konsoldan kat kat daha güçlü. Fiyat ve satılan donanım o kadar absürt ki 10 bin TL civarına Snapdragon işlemcili S21 FE alıp üzerine 2-3 bin TL arası Razer Kishi çözüp yine bu konsoldan daha güçlü ve bağımsız bir cihaz oluşturabiliyorsun. Bu gibi Android el konsollarının fiyatları aşırı derecede absürt ve çoğu fiyatına karşılık olarak berbat donanımlar sunuyor. Bu arada insanların hangi tecrübeleri sahip olduğunu bilmeden bu şekilde etiketleyerek rahatsız etme. Yazdığın mesajı nereden tutsam elimde kalıyor ama çok merak ettiğin için buyur, neden beğenmediğimi attığımı yazdım, güzelce oku.
S23'ün bataryası verimsiz ya bayağı. 3 saatten fazla SoT vermiyor PS2'de. O da 480p'yken. S21 FE Allah'a emanet zaten. Poco X8 Pro gibi bir cihazım olsaydı mantıklı olurdu da Samsung oyun için vasat kalıyor.

Konu sahibinin elinde zaten konuda bahsedilen el konsolundan daha iyi donanıma sahip bir telefon varmış. Bunun yanına el konsolu fiyatından 10 bin TL daha ucuza Razer Kishi alıp oyun oynamak, ekstra bir cihaz ile uğraşmaktan daha mantıklı ve daha akıllıca bir iş. Aynı hissi vermiyor demişsin; emin ol 5 kat daha iyi performans alırsın. Snapdragon 865 dediğin SoC 2020 çıkışlı; Ks'nin S23'ü bu konsoldan kat kat daha güçlü. Fiyat ve satılan donanım o kadar absürt ki 10 bin TL civarına Snapdragon işlemcili S21 FE alıp üzerine 2-3 bin TL arası Razer Kishi çözüp yine bu konsoldan daha güçlü ve bağımsız bir cihaz oluşturabiliyorsun. Bu gibi Android el konsollarının fiyatları aşırı derecede absürt ve çoğu fiyatına karşılık olarak berbat donanımlar sunuyor. Bu arada insanların hangi tecrübeleri sahip olduğunu bilmeden bu şekilde etiketleyerek rahatsız etme. Yazdığın mesajı nereden tutsam elimde kalıyor ama çok merak ettiğin için buyur, neden beğenmediğimi attığımı yazdım, güzelce oku.

Aynı hissi vermiyor dememden performansı çıkartman komik olmuş. İstediğin kadar iyi şekilde oyna konsolda oynadığın hissiyatı alamazsın, konu da bu zaten. Sence bunca insan fiyatına göre donanımın iyi olmadığını bilmiyor mu? Ayrıca S21 FE ile de cehhenem ateşinde 2 saat oynarsın.

Aynı hissi vermiyor dememden performansı çıkartman komik olmuş. İstediğin kadar iyi şekilde oyna konsolda oynadığın hissiyatı alamazsın, konu da bu zaten. Sence bunca insan fiyatına göre donanımın iyi olmadığını bilmiyor mu? Ayrıca S21 FE ile de cehhenem ateşinde 2 saat oynarsın.
Aslında elimde POCO telefon olsa ikinci elden uyguna bir controller alıp denerdim ancak Active Cooling'e sahip olmadığı için throttle olur Switch oyunlarında. X8 Pro'dan bahsediyorum. Max versiyonu fan olmamasına rağmen bu tür konsolların içinden geçer hem batarya ömründe hem de performasta. Fakat! Benim yeni bir flagship telefon alacak param yok. 10 bin TL'ye alacağım S21 FE dediğin gibi maksimum 2 saat dayanacak. S23'ü PS2 platformundaki Persona oyunlarında test ettim. 3 saatein üstünde bir süre veriyor. Bu cihazda 5000 mAh batarya var ayrıca. Bu batarya da Samsung'un koyduğu bataryalara benzemiyor. Tek amacı oyun oynamak için optimize edilmiş bir bataryaya sahip. Bilemiyorum. Bana mantıklı geliyor. Testlerde aynı şartlarda Pocket 5, 5-5.5 saat veriyor minimum 480p'de. Retro emülasyonda 7-8 saatleri geçiyor.

Aslında elimde POCO telefon olsa ikinci elden uyguna bir Controller alıp denerdim ancak active Cooling'e sahip olmadığı için throttle olur Switch oyunlarında. X8 Pro'dan bahsediyorum. Max versiyonu fan olmamasına rağmen bu tür konsolların içinden geçer hem batarya ömründe hem de performasta. Fakat! Benim yeni bir flagship telefon alacak param yok. 10 bin TL'ye alacağım S21 FE dediğin gibi maksimum 2 saat dayanacak. S23'ü PS2 platformundaki Persona oyunlarında test ettim. 3 saatein üstünde bir süre veriyor. Bu cihazda 5000 mAh batarya var ayrıca. Bu batarya da Samsung'un koyduğu bataryalara benzemiyor. Tek amacı oyun oynamak için optimize edilmiş bir bataryaya sahip. Bilemiyorum. Bana mantıklı geliyor. Testlerde aynı şartlarda pocket 5, 5-5.5 saat veriyor minimum 480P'de. Retro emülasyonda 7-8 saatleri geçiyor.

Ben 16e’ye sahibim, RE4 remake bile oynuyorum sorunsuz şekilde. Ne güçte ne pilde bir sorunum yok ama konsolun tadını veriyor mu vermiyor tabii ki yine. Nintendo OLED'den oynadığım RE5 bambaşka tattı mesela. Örneğin Apple nasıl eksosistem satıyor, bu konsol üreticileri de aynı mantık. Gerçekten iyi hissettiriyor konsollar. Yani burada gelip yok onun fiyatı çok, yok telefon daha iyi oynatıyor diye konuşmaya gerek yok. Bunları biz de biliyoruz sen de biliyorsun, insanların anlamadığı bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 16e ye sahibim, RE4 remake bile oynuyorum sorunsuz şekilde. Ne güçte ne pilde bir sorunum yok ama konsolun tadını veriyor mu vermiyor tabii ki yine. Nintendo OLED'den oynadığım RE5 bambaşka tattı mesela. Örneğin Apple nasıl eksosistem satıyor, bu konsol üreticileri de aynı mantık. Gerçekten iyi hissettiriyor konsollar. Yani burada gelip yok onun fiyatı çok yok telefon daha iyi oynatıyor diye konuşmaya gerek yok. Bunları biz de biliyoruz sen de biliyorsun, insanların anlamadığı bu. En çok @HDDKullanıyorum biliyor, telefonlar daha iyi oynatıyormuş konsol gereksiz pahalıymış falan. Bu adam gerçekten bir dahi, ayrıca Razer gamepad önerdiğini de geçmemek lazım tabii.
Açıkçası bu tür aletler hem donanım olarak hem de ergonomi olarak özellikle de ikinci el piyasasında çerez fiyatına satılıyor gümrük kısıtlamalarının olmadığı ülkelerde. Yani bu tartışmayı İzlanda'da falan yapıyor olsaydık bir kişi bile telefona gamepad bağla demezdi. Yabancılar kas gücünden çok eğlence faktörüne bakıyor. Türkiye'de böyle değil maalesef. Tanıdığım PC oyuncuları Geekbench skorlarında yüksek olanı tercih ediyor bir donanım alırken. Bu da el konsollarını direkt es geçmek anlamına geliyor. Çünkü el konsolları sana özgürlük ve konfor alanı sunarken PC'de veya laptopta prize bağlı kalıyorsun. Ben arkadaşımın teklifini değerlendireceğim. Fiyat iyi, hoş. Sıfır piyasasına da baktım da 3-4 GB RAM'li Unisoc çöplerine 11-12 kağıt istiyorlar. Bu yüzden ikinci ele yönelmek daha mantıklı piyasası niş kaldığından. Teşekkür ederim ayrıca konudaki herkese.

Bu arada bu alet Switch lite'dan bile daha kompaktmış. Yeni fark ettim.

Açıkçası bu tür aletler hem donanım olarak hem de ergonomi olarak özellikle de ikinci el piyasasında çerez fiyatına satılıyor gümrük kısıtlamalarının olmadığı ülkelerde. Yani bu tartışmayı İzlanda'da falan yapıyor olsaydık bir kişi bile telefona gamepad bağla demezdi. Yabancılar kas gücünden çok eğlence faktörüne bakıyor. Türkiye'de böyle değil maalesef. Tanıdığım PC oyuncuları Geekbench skorlarında yüksek olanı tercih ediyor bir donanım alırken. Bu da el konsollarını direkt es geçmek anlamına geliyor. Çünkü el konsolları sana özgürlük ve konfor alanı sunarken PC'de veya laptopta prize bağlı kalıyorsun. Ben arkadaşımın teklifini değerlendireceğim. Fiyat iyi, hoş. Sıfır piyasasına da baktım da 3-4 GB RAM'li unisoc çöplerine 11-12 kağıt istiyorlar. Bu yüzden ikinci ele yönelmek daha mantıklı piyasası niş kaldığından. Teşekkür ederim ayrıca konudaki herkese.

Evet hem o durum doğru hem de bizim ülkede kas gücü takıntısı var zaten. Bilmiyorum bu artık fiyattan mıdır tatminlikten midir? Ama konfor alanı beni her zaman daha çok tatmin ediyor şahsen, her üründe böyle bu benim için. Yalnız böyle konfora önem verip bir şeye tamam diyoruz diye de bilgisiz zannedilmek komik. İnsanlar artık mesaj okumayı da geçmiş, telefondan da el konsolundan da oynadım diyorum ama hala telefon daha güçlü diye mesaj geliyor bana.

Ya direkt konuya gireyim, fiyat cihaz bazında Türkiye için iyi bir fiyat. Normalde minimum 2. elde 14'e falan görürsün bu cihazı. O yüzden özellikle bu tarz cihazlar hoşuna gidiyorsa gayet alınabilir bir fiyat.

He gelelim şu teleskopik gamepad tarafına. Eğer güçlü telefonun varsa bu kadar fiyat vermek aslında gerçekten anlamsız olabiliyor. Hani cihaz flip 2 veya 3DS vari clamshell bir tasarıma sahip olsa bu farklılık ya da hissiyat olayını anlayabilirim; lakin p5'in gamepad takılmış telefondan aman aman bir farkı da yok. Telefonda throttle sorunu falan denilebilir ama zaten şu an en azından yeni nesil diyeceğimiz cihazdaki işlemciler emülasyon performansında 865'i katlıyorlar yani aynı emülasyonda daha verimli çalışma potansiyeli de var ki zaten güç farkı throttle sorunun farkını kapatabiliyor. Hani 2700 TL'ye SD 888'li telefon almıştım, bu cihaza vereceğin parayla şebeke arızası falan olan bir telefon çok daha iyi kalır.

Zaten o yüzden dediğim gibi bu tamamen artık zevk meselesi kalıyor. He bu arada telefonları soğutma çözümleri de var özellikle oyun için ayırdığın bir telefonun arka kapağını kesip alimünyum soğutma bloku yerleştirenler var uzun yükte performansı direk etkiliyor.
Razer Kishi konusuna gelecek olursam da kesinlikle alınmaz, saçma bir şekilde overprice; hall effect bile olmayan 3.000 TL'lik kol için o parayı vereceğime gider X5 Lite alırım hani.

Ya bu da tam öyle sayılan bir durum değil bence. Sonuçta RP5'in yaptığı da emülasyon; hani vita ve 3DS gibi kendine özgü mekanikleri falan olan konsollar için bu hissiyat durumu daha doğru ama Retroid, ayn gibi cihazları bu kategoriye fazla sokmam açıkçası.

Türkiye'de böyle değil maalesef.

Bunun en büyük sebebi, dediğin gibi, fiyatlandırma. Zaten şimdi şöyle düşün: O adamların aldığı konsol, aynı fiyata çok daha güçlü bir cihaz olabiliyor ve adamın zaten bu konuda derdi yok. Çünkü telefon fiyatları da ya bizim ülkeden daha ucuz ya da aynı oluyor. E, konsol fiyatları da ucuz kalınca adam, "Niye bununla uğraşayım?" diyerek rahatça konsolda tercih yapabiliyor. Bize bakıyoruz, Unisoc T606 gibi cihaz 7-8 bin TL. :) E, sen bunu alıp da o istediğin eğlence faktörünü her oyunda deneyimleyebilecek misin, yoksa stutter yemekten kafayı mı yiyeceksin? :)

Son düzenleme: