Bütçe
11.000-12.000 TL

Topcu

Uzman
Merhaba. Beyaz, çift modül DDR5 RAM almak istiyorum. G Skill Trident Z5 Royal modeli görüntü olarak çok iyi duruyor ama gerçekte görmedim tabii ki ve fiyatı da cidden pahalı. Bazen bir kere alayım, en güzelini alayım diyorum ama bazen de alternatif ürünlere bakmadan edemiyorum.

Alternatif olarak Klevv markasının şu modeli de güzel gibi:

Aynı markanın bir başka modeli de şu:

Klevv Urbane ve Klevv Cras arasındaki fark 42.5 mm ve 44 mm yüksekliğinde olmaları sanırım. Urbane modeli daha iyi gibi. Siz ne dersiniz?

Bütçe belirtmedim ama işte en fazla 11-12 bin TL diyeyim.

Anakartının sitesine gir, support bölümünden QVL memory listesine bak. 10-12 bin verdiğin RAM bir zahmet Anakartında test edilmiş olsun. Sorun çıkma ihtimali binde bir de yine de yüksek bir sistem topluyorsun demek.

İki KLEVV RAM arasında gecikme değeri farkı var. KLEVV konusunda ufak çapta bir inceleme yaptım, bakabilirsin. Fiyatının karşılığını veriyor. Aktif kullanıyorum.

KLEVV benim Anakart listemde yok, stabil çalışıyor. BIOS güncel olsun önemli olan. Daha detaylı bilgi için @Ayhan Dönmez danışabilirsin.

Son düzenleme:
Peki Expo destekleyip desteklememesi önemli midir? Bazılarında intel xmp yazıyor sadece, bazılarında AMD Expo da yazıyor. Bende AMD anakart var, B850.
QVL List artık önemli değil, BIOS'lar olgunlaştı. 12K bütçeye 2x32 alman daha uygun olmaz mı ya da 2x24? 2x16 için bu kadar çıkmaya gerek yok @Topcu

BIOS güncelledikten sonra EXPO açman gerekiyor herhangi bir kiti. İçindeki çip Hynix olduktan hiçbir problem olmaz.

6400 de alsan 7200 de alsan 2:1 moda atacağı için performans düşecek, o yüzden normal kullanıcıya 6000 CL30 öneriliyor. 1:1 modun limiti 6400 şu anda. 6600 stabil olmuyor SoC limiti yüzünden. 2:1 modda ise 8000 yapmayacaksan önemi yok hiçbirinin, bellek kontrolcü DRAM frekasının yarı frekansında çalışıyor çünkü.

Son düzenleme:
Fiyatlar son günlerde çok hızlı arttı RAM'ler için. Ben de birkaç gün önce bu yüzden XPG Lancer 6400 MHZ CL32 RAM'leri Amazon üzerinden 6750 TL'ye aldım. https://www.amazon.com.tr/dp/B0C6B1R5NV?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

Sanırım sizin attığınız ile aynı RAM benim aldıklarım. 6000 MHZ CL30 ve 6400 MHZ CL32 aynı RAM diye biliyorum.