Merhaba. Beyaz, çift modül DDR5 RAM almak istiyorum. G Skill Trident Z5 Royal modeli görüntü olarak çok iyi duruyor ama gerçekte görmedim tabii ki ve fiyatı da cidden pahalı. Bazen bir kere alayım, en güzelini alayım diyorum ama bazen de alternatif ürünlere bakmadan edemiyorum.
Anakartının sitesine gir, support bölümünden QVL memory listesine bak. 10-12 bin verdiğin RAM bir zahmet Anakartında test edilmiş olsun. Sorun çıkma ihtimali binde bir de yine de yüksek bir sistem topluyorsun demek.
İki KLEVV RAM arasında gecikme değeri farkı var. KLEVV konusunda ufak çapta bir inceleme yaptım, bakabilirsin. Fiyatının karşılığını veriyor. Aktif kullanıyorum.
KLEVV benim Anakart listemde yok, stabil çalışıyor. BIOS güncel olsun önemli olan. Daha detaylı bilgi için @Ayhan Dönmez danışabilirsin.
Yakın zamanda bu RAM modelini satın aldım. 2x16 32 GB şeklinde. Yaklaşık 2 gündür test ediyorum. Anakartım ASUS TUF B650-E Wi-Fi modeli. Sistemimde EXPO açık vaziyette. 6000 MHz CL30 şeklinde kullanıyorum aktif olarak. Forumda pek kullanan kişiye rastlamadığım için, ufak çapta bir inceleme yapayım dedim. Ben bu konuda profesyonel değilim, gündelik kullanıcıyım. O yüzden aşırı detaylarını bilemiyorum, sade şekilde inceleyeceğim. Az çok teknoloji bilgim ile inceleyeceğim dersem, daha doğru olur. Hem de bu markayı düşünenler için, ufak çapta bir gerçek kullanıcı deneyimi olur...
QVL List artık önemli değil, BIOS'lar olgunlaştı. 12K bütçeye 2x32 alman daha uygun olmaz mı ya da 2x24? 2x16 için bu kadar çıkmaya gerek yok @Topcu
BIOS güncelledikten sonra EXPO açman gerekiyor herhangi bir kiti. İçindeki çip Hynix olduktan hiçbir problem olmaz.
6400 de alsan 7200 de alsan 2:1 moda atacağı için performans düşecek, o yüzden normal kullanıcıya 6000 CL30 öneriliyor. 1:1 modun limiti 6400 şu anda. 6600 stabil olmuyor SoC limiti yüzünden. 2:1 modda ise 8000 yapmayacaksan önemi yok hiçbirinin, bellek kontrolcü DRAM frekasının yarı frekansında çalışıyor çünkü.