VG27AQML1A sipariş ettim. 12.800 değil de 10-11 bantlarında fiyatı olmasını isterdim. Çünkü hiçte az değil, cebimi yaktı açıkçası. Ona rağmen cezbedici tarafları var. Özellikle parlaklığı ölçümlerde çok iyi, oyun tarafı için gecikmesi de çok iyi deniliyor. Geldiğinde test edip görüşlerimi eklerim.
Bugün elime geçti. Gaming.gen.tr çok hızlı kargo yaptı ve ölü piksel vb. hiçbir sorun yok. Bütün panelleri deneyimlemiş birisi olarak yorum yapacağım.
Önce kötü tarafları. Görüntü kalitesi: OLED > VA > IPS > TN bilindiği gibi. Açıkçası G65B ile karşılaştırınca görüntü kalitesi çok vasat kalıyor. Curved karşıtı olunmadıkça G65B tercih edilmeli kesinlikle. OLED ile arasındaki uçurum görüntü farkına girmiyorum bile. Görüntü kalitesi olarak hayal kırıklığı benim için ancak modelle ilgili olduğunu düşünmüyorum. IPS'in yapabileceği en iyi şey bu gibi zaten.
İyi taraflara bakalım. Gerçekten çok akıcı hissettiriyor. Deneyimlediğim monitörler arasında en akıcısı. Görüş açısı da fena değil. Renk dengesi iyi, yani ne çok parlak ne karanlık hissettiriyor. Parlaklığı da nit olarak belli ki iyi. Gözüme ekran hiçbir şekilde sönük gelmedi. %100 parlaklıkta kullanıyorum. Kontrast değerini de göze batmadığı için 80'den 95'e çıkarttım hatta. Daha kötü modellerde kontrast arttırdıkça doygunlaşıp göz kanatıyordu.
Bir ek daha, standın v ayakları kötü ve mouse pad ile birlikte kullanması güç olabilir.