Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dmrfrknW

Çalışkan
Merhaba. Öncelikle olayın başını anlatayım: Benim bilgisayarın geçenlerde pili tamamen bitti şarj aleti bozulduğu için. Bugün şarj aleti aldım bilgisayar açıldı ama otomatik onarmaya girdi. Geri yükleme falan denedim olmadı. Sonra rastgele denerken PC açıldı hâlâ PC açılırken böyle şansa açılıyor bir BIOS'a girince oradan acılıyor.

Şimdi bilgisayar açılınca bilgisayarda şöyle bir sorun fark ettim: Bilgisayarda 3,5 GB RAM var gözüküyor. BIOS'ta 4 GB Memory yazıyor, bilgisayarda 8 GB RAM takılı. 2 GB (harici: Radeon 540x) ve 512 MB (APU: Vega 8) olmak üzere paylaşımlı ekran kartı var. Bir de kafasına göre bitiş ayarı seçilmiş. Sanal bellek var bilgisayarda sadece 1 RAM yuvası var. RAM'i tak çıkar yaptım silgi ile sildim taktım MSConfig'den maksimum bellek Tik'i seçeneğini kapattım açtım çözülmedi. CS2'de RAM yetmeme sorunu verip oyundan atıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-19 210501.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-19 210501.webp
    56 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG_20250419_181902.webp
    IMG_20250419_181902.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Takılı olan modül bozulmuş gibi.

Hocam laptoptan RAM'i çıkardım ramsiz çalıştırdım öyle başlattım bilgisayar açıldı donanıma giden RAM 500 MB civarıydı sonra RAM'i taktım yine 8,5 GB geldi bilgisayardaki galiba sanal bellek şuan bilgisayarı çalıştıran tek şey. RAM'le alakalı mı yoksa pil bittiğinde BIOS veya Windows kafayımı yedi?

Korozyon olabilir. Uzun süre çalışmamış. Silgi ile bağlantı kısmını silmeyi deneyebilirsiniz.

Silgi ile sildim bir de öyle uzun süre kullanmama gibi bir dururmum olmadı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-20 200845.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-20 200845.webp
    10 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Hocam laptoptan RAM'i çıkardım RAM'siz çalıştırdım öyle başlattım bilgisayar açıldı donanıma giden RAM 500 MB civarıydı sonra RAM'i taktım yine 8,5 GB geldi bilgisayardaki galiba sanal bellek şu an bilgisayarı çalıştıran tek şey. RAM'le alakalı mı yoksa pil bittiğinde BIOS veya Windows kafayımı yedi?

Silgi ile sildim bir de öyle uzun süre kullanmama gibi bir dururmum olmadı.

Şarj aleti bozulmuş dediğiniz için öyle farz ettim.