seeraddar

Yetkin
Şimdi ben Eyüp B dinliyorum aslında anlıyorum. Ancak bazen konu anlatımına geçtiği zaman ileriki konulara dair bir şeyler söylüyor ve ben bunları anlamıyorum. Daha sonra soru çözümüne geçiyoruz, soruların %80'inden fazlasını tek başıma yapabiliyorum fakat yapamadığım soruları hiç yapamıyorum. Dinlesem de yapamıyorum. Mesela buraya bir örnek bırakacağım; 10 dakikadır nasıl eşkenar bulduğumuzu anlayamadım. Bu arada geometriye dair hayatım boyunca hiç ders görmedim, bunu da belirteyim.

Bir de eklemek istiyorum ki, Bıyıklı Hoca bu kitabı bitirdikten sonra bu kitabı tamamlayan birinin üçgenlerden soru kaçırmayacağını söylüyor. Ben de açıkçası, bu kitapla birlikte 12 günde üçgenleri bitireceğime inanıyorum. Biraz diğer derslerim aksayacak ama sonuçta 12 günlük bir süreçten bahsediyoruz ve bir fen dersine eş değer net kazanacağım. Hem en dipten alırım bütün konuları, hem de en zirveye çıkarım. En azından kitap bunu söylüyor. Daha önce bu hocayı dinledim; kitapları gerçekten güzel, kaliteli ve anlatımı da iyi.

Bu kitap bittikten sonra Eyüp B kampına üçgenlerden sonrası için devam ederim. Bununla paralel olarak Deneme Deposu'nun üçgenler denemesini patlatırsam, üçgenler adına bu iş biter diye düşünüyorum. Ara sıra Barış ya da Eyüp B Geometri (çıkarsa) soru bankasından tekrar amaçlı çözerim. Üçgenlerden sonra kalan konularda da sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Üçgenlerin matematiğin ilk 12 konusu gibi biliyorum. O yüzden böyle bir fikir var aklımda.

Şimdi ben kitabın “doğruda açılar” kısmına baktım, ancak benim için fazla basit kaldı. Yani... o kadar da değilim. Benim zaten anlamadığım tek tük soru var, onları da hiç anlayamıyorum. O yüzden buradan başlamayı pek mantıklı görmüyorum. Şunu da yapabilirim aslında: 12 günlük planda doğruda açıları hiç çözmem. Çünkü gerçekten çok basit. Doğrudan “üçgende açılar” kısmına geçerim. Oradan almam gerekeni alır, ardından Eyüp B devamını getiririm. Yani anlamadığım kısımlar için kullansam diyorum. Nasıl olur?

Screenshot_20251114_170023_YouTube.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@seeraddar hocam kampı bitirdiniz mi veya başlamış miydiniz? Eğer bitirdiyseniz nasıl bir kamp ve gerçekten artısını gördünüz mü?

Ben geometride Mert hocadan ilerliyorum ama bazı konularda zorlanabiliyorum özellikle üçgenlerde -zaten geonun %50'si falan- önerir misiniz?

Çok faydasını gördüm. 1 ayda bitti. Kampla beraber orta seviye soru bankası koydum. Ben sindire sindire bitirdim.
Ben geometride acil geometrinin ilacı + Mert hocanın kampiyla ilerliyorum şu anda. Bazı konularda zorlansam da ilerliyorum bir şekilde. Sizce geçmem mantıklı mı biyiklinin kampına?

Bir de Eyüp B çok mu iyi anlatıyor geometriyi? Yani Mert hocadan geçilebilir mi Eyüp hocaya?

Ben geometride acil geometrinin ilacı + Mert hocanın kampiyla ilerliyorum şu anda. Bazı konularda zorlansam da ilerliyorum bir şekilde. Sizce geçmem mantıklı mı biyiklinin kampına?

Bir de Eyüp B çok mu iyi anlatıyor geometriyi? Yani Mert hocadan geçilebilir mi Eyüp hocaya?
Eyüp B berbat anlatıyor. Sanırım hayatımda geometriyi böyle kötü anlatan birini görmedim. Basit bir kuralı 15 dakika boyunca anlattı ama hiçbir şey anlayamadım. Anlatırken her şeyi karmakarışık yapıyor, sistematik değil; sanki kendi gibi bilen birini anlatıyormuş gibi davranıyor. Ortadan başlıyor, sonra sondan devam ediyor, ardından başa dönüyor.

Mert Hoca’ya gelince; ben onu da izledim. O da bir anda 5-6 kural veriyor, sonra sorulara geçiyor. Her kuralla ilgili sadece bir tane kolay soru çözüyor, sonra soruları hızlıca atlıyor. O da pek iyi değil ve üçgenleri 10 günde bitiriyor. 10 günde üçgenler bitmez. En az 1,5 ay verilmeli bence.

Benim görüşüm, Eyüp B ve Mert Hoca’yı dinleyeceksen, en azından deneme sınavlarında geometriden 2 net çıkarabilen biri olmalısın. Ayrıca her ikisinin de yeni nesil soruları neredeyse hiç yok, çok kısıtlı. Bu yüzden YouTuber’ların kitabını almak sakıncalı.

Bence önce Bıyıklının kampına başla. Yanına orta seviye bir kitap al. Matematiğin ilacını kullanmana gerek yok, zaten yeterince pratik yapacaksın. Benim de matematiğin ilacı var ama kullanmıyorum.

Üçgenler hem Bıyıklı'dan hem Orta seviye kitaptan bittikten sonra, ana kampa başla. Ana kampa başladığın anda hocaların kitaplarını almıyorsun. Bir zor seviye kaynaktan yavaşça üçgenleri temizlerken ana kamptan örnek veriyorum, dörtgenleri i̇zlerken halihazırda mevcut olan orta seviye kaynağı ve yeni aldığımız zor seviye kaynakla bitiriyorsun.

Mesela üçgenleri orta seviye kitaptan bitirdin, şimdi dörtgenlere geçtin. Dörtgenler için “Bıyıklı”dan dinle, sonra orta seviye kitaptan çöz. Ardından zor seviyeye geç.

Eyüp B berbat anlatıyor. Sanırım hayatımda geometriyi böyle kötü anlatan birini görmedim. Basit bir kuralı 15 dakika boyunca anlattı ama hiçbir şey anlayamadım. Anlatırken her şeyi karmakarışık yapıyor, sistematik değil; sanki kendi gibi bilen birini anlatıyormuş gibi davranıyor. Ortadan başlıyor, sonra sondan devam ediyor, ardından başa dönüyor.

Mert Hoca’ya gelince; ben onu da izledim. O da bir anda 5-6 kural veriyor, sonra sorulara geçiyor. Her kuralla ilgili sadece bir tane kolay soru çözüyor, sonra soruları hızlıca atlıyor. O da pek iyi değil ve üçgenleri 10 günde bitiriyor. 10 günde üçgenler bitmez. En az 1,5 ay verilmeli bence.

Benim görüşüm, Eyüp B ve Mert Hoca’yı dinleyeceksen, en azından deneme sınavlarında geometriden 2 net çıkarabilen biri olmalısın. Ayrıca her ikisinin de yeni nesil soruları neredeyse hiç yok, çok kısıtlı. Bu yüzden YouTuber’ların kitabını almak sakıncalı.

Bence önce Bıyıklının kampına başla. Yanına orta seviye bir kitap al. Matematiğin ilacını kullanmana gerek yok, zaten yeterince pratik yapacaksın. Benim de matematiğin ilacı var ama kullanmıyorum.

Üçgenler hem Bıyıklı'dan hem Orta seviye kitaptan bittikten sonra, ana kampa başla. Ana kampa başladığın anda hocaların kitaplarını almıyorsun. Bir zor seviye kaynaktan yavaşça üçgenleri temizlerken ana kamptan örnek veriyorum, dörtgenleri i̇zlerken halihazırda mevcut olan orta seviye kaynağı ve yeni aldığımız zor seviye kaynakla bitiriyorsun.

Mesela üçgenleri orta seviye kitaptan bitirdin, şimdi dörtgenlere geçtin. Dörtgenler için “Bıyıklı”dan dinle, sonra orta seviye kitaptan çöz. Ardından zor seviyeye geç.
Geometride en son eşkenar üçgenler bitmişti. Bıyıklının 12 günlük kampına açıortaydan mi devam edeyim yoksa sıfırdan mi baslayayim? Bir de yanına orta seviye olarak onerebilecegin hangi kaynaklar var? 12 günlük kamptan sonra tekrar mi bıyıklının ana geometri kampından ilerlemeliyim? Çünkü 2 yıl olmuş o kampı çekeli.

Bir de matematiğin ilacını ben konuyu dinledikten sonra oturtmak için cozuyordum aslında.

Geometride en son eşkenar üçgenler bitmişti. Bıyıklının 12 günlük kampına açıortaydan mi devam edeyim yoksa sıfırdan mi baslayayim? Bir de yanına orta seviye olarak onerebilecegin hangi kaynaklar var? 12 günlük kamptan sonra tekrar mi bıyıklının ana geometri kampından ilerlemeliyim? Çünkü 2 yıl olmuş o kampı çekeli.

Bir de matematiğin ilacını ben konuyu dinledikten sonra oturtmak için cozuyordum aslında.

Ben de Mert Hoca'nın 5-6 günlük programını izlemiştim ve oradaki konuları uyguladım ama sıfırdan başladım. Bir zararı olmadı. Aslında zaten biliyorsan, kampın 2 gününü 1 günde de bitirebilirsin. Vakit kaybeymek istemezisen yeni nesil sorular ve çıkmış soruları çöz. Eğer konular havada kaldıysa, en baştan başla.

Bunun dışında ister 2 yıl, ister 5 yıl olsun; müfredat aynı, konular aynı. Geometri her zaman aynı geometri.

Bıyıklıdan izlemek istemeyip başka bir hocayı da tercih edebilirsin. Zaten üçgenleri biliyorsan, diğer konular kolay gelecektir. Kamptan sonra istediğini izleyebilirsin.

“Matematiğin ilacı” kitabını çözmene gerek yok, çünkü bol bol pratik yapacaksın. Bu kitap zaten bunun için var; konuyu öğretmek için değil, pratik yaptırmak için hazırlanmış.

Bıyıklı zaten sana Her konudan, hatta her gün için sana en az 100 soru çözdürecek.
Hocan anlatsın, “Matematiğin ilacı” gibi.

Tabii, eğer eksik olduğunu hissediyorsan, o zaman çözersin. Ama konular oturduysa, vakit kaybetmene gerek yok.

Eyüp b'nin geometrisini izliyorum ama soru bankasına gelince tıkanıp kalıyorum birkaç test anca çözebiliyorum bıyıklının kampını önerir misin?

10 günde temel atma kitabını bitirmiştim yeni nesil olmayan kısımları bana aşırı sıkıcı geliyordu ve çoğunu atlıyordum yine de çok faydasını gördüm, geometride böyle bir sorun olacağını zannetmiyorum yine de.

Ve son olarak denemelerde geometriden kaç net çıkarır hale geldin acaba?

Eyüp B'nin geometrisini izliyorum ama soru bankasına gelince tıkanıp kalıyorum birkaç test anca çözebiliyorum bıyıklının kampını önerir misin?

Balon olduğunu düşünüyorum.

Ve son olarak denemelerde geometriden kaç net çıkarır hale geldin acaba

Üçgenler bitmedi daha ama işlediğim yerlerden çıkan soruları yapabiliyorum.