Eyüp B berbat anlatıyor. Sanırım hayatımda geometriyi böyle kötü anlatan birini görmedim. Basit bir kuralı 15 dakika boyunca anlattı ama hiçbir şey anlayamadım. Anlatırken her şeyi karmakarışık yapıyor, sistematik değil; sanki kendi gibi bilen birini anlatıyormuş gibi davranıyor. Ortadan başlıyor, sonra sondan devam ediyor, ardından başa dönüyor.
Mert Hoca’ya gelince; ben onu da izledim. O da bir anda 5-6 kural veriyor, sonra sorulara geçiyor. Her kuralla ilgili sadece bir tane kolay soru çözüyor, sonra soruları hızlıca atlıyor. O da pek iyi değil ve üçgenleri 10 günde bitiriyor. 10 günde üçgenler bitmez. En az 1,5 ay verilmeli bence.
Benim görüşüm, Eyüp B ve Mert Hoca’yı dinleyeceksen, en azından deneme sınavlarında geometriden 2 net çıkarabilen biri olmalısın. Ayrıca her ikisinin de yeni nesil soruları neredeyse hiç yok, çok kısıtlı. Bu yüzden YouTuber’ların kitabını almak sakıncalı.
Bence önce Bıyıklının kampına başla. Yanına orta seviye bir kitap al. Matematiğin ilacını kullanmana gerek yok, zaten yeterince pratik yapacaksın. Benim de matematiğin ilacı var ama kullanmıyorum.
Üçgenler hem Bıyıklı'dan hem Orta seviye kitaptan bittikten sonra, ana kampa başla. Ana kampa başladığın anda hocaların kitaplarını almıyorsun. Bir zor seviye kaynaktan yavaşça üçgenleri temizlerken ana kamptan örnek veriyorum, dörtgenleri i̇zlerken halihazırda mevcut olan orta seviye kaynağı ve yeni aldığımız zor seviye kaynakla bitiriyorsun.
Mesela üçgenleri orta seviye kitaptan bitirdin, şimdi dörtgenlere geçtin. Dörtgenler için “Bıyıklı”dan dinle, sonra orta seviye kitaptan çöz. Ardından zor seviyeye geç.