EfeA 1

Yetkin
Yer
İstanbul
Selam. Yeni yeni başladığım ana kumanda görevimde 12 saat çalışma 1 gün istirahat şeklinde mesai yapıyorum. İşimi seviyorum rahatlıkları ve güzellikleri çok fakat dezavantajları da var tabii ki. Mesela uzun süre gerçekten bir sürü bilgisayar ve cihazın bulunduğu rejide bir yerden sonra gözlerim monitöre bakmaktan yanıyor fakat uzun sürmüyor. Bunun dışında radyasyondan mıdır bilmem çok uzun süre orada kalınca böyle tuhaf bir his oluyor baş ağrısı gibi ama değil, o zamanlarda bir mola patlatıyorum sonrasında daha iyi oluyorum. Konuyu açma sebebim daha öncesinde buna benzer görevlerde yer almış kişiler bana ne önerir?
kesinlikle mavi ışık filtreli bir gözlük alacağım.

Selam. Yeni yeni başladığım ana kumanda görevimde 12 saat çalışma 1 gün istirahat şeklinde mesai yapıyorum. İşimi seviyorum rahatlıkları ve güzellikleri çok fakat dezavantajları da var tabii ki. Mesela uzun süre gerçekten bir sürü bilgisayar ve cihazın bulunduğu rejide bir yerden sonra gözlerim monitöre bakmaktan yanıyor fakat uzun sürmüyor. Bunun dışında radyasyondan mıdır bilmem çok uzun süre orada kalınca böyle tuhaf bir his oluyor baş ağrısı gibi ama değil, o zamanlarda bir mola patlatıyorum sonrasında daha iyi oluyorum. Konuyu açma sebebim daha öncesinde buna benzer görevlerde yer almış kişiler bana ne önerir?
kesinlikle mavi ışık filtreli bir gözlük alacağım.
- Mavi Işık Filtreli Gözlük: Gözlerini korumak için mavi ışık filtreli bir gözlük almayı düşündüğünü belirtmişsin. Bu harika bir başlangıç! Mavi ışık, göz yorgunluğuna neden olabilir.

- Ara Vermek: Her 20 dakikada bir, 20 saniye boyunca 20 adım ötede bir noktaya bakmayı deneyebilirsin (20-20-20 kuralı). Bu, göz kaslarını dinlendirir.

- Işık Ayarları: Monitörünün parlaklığını ve kontrastını ayarlamayı düşünebilirsin. Gözlerin için en rahat ayarları bul.

- Oturma Duruşu: Ergonomik bir oturuş pozisyonu sağla. Monitörünün göz hizasında olması, boyun ve sırt ağrısını azaltabilir.

- Hidratasyon: Yeterli su içmeyi unutma. Dehidrasyon, baş ağrısı ve yorgunluk hissine katkıda bulunabilir.

- Göz Damlası: Eğer gözlerin kuruma yapıyorsa, doktor önerisiyle yapay göz damlaları kullanabilirsin. Bu, göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabilir.

- Meditasyon ve Nefes Teknikleri: Stres ve gerginlik hissettiğinde, kısa bir meditasyon veya derin nefes alma teknikleri uygulamak rahatlamana yardımcı olabilir.

- Eksi Oksijen Dönemi: Havanın kalitesini artırmak için çalışma alanını havalandırmayı unutma. İyi bir hava sirkülasyonu, konsantrasyonunu artırabilir.

Bu önerileri dikkate alarak çalışma ortamını daha konforlu hale getirebilirsin.