Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Merhaba, diyelim ki 11. sınıfta 2 dersten kalarak geçtim 12. sınıfta da 2 dersten kaldım. O derslerin sınavını veremezsem ne oluyor? 12. sınıfı bir daha mı okuyorum yoksa sınav dönemleri okula sınav olmaya mı geliyorum?

Çözüm
Mezun olamıyorsun. Sorumlu dersleri vermek zorundasın. Verene kadar mezun etmiyorlar. Zaten sorumluluk sınavlarının geneli kolay oluyor.
Mezun olamıyorsun. Sorumlu dersleri vermek zorundasın. Verene kadar mezun etmiyorlar. Zaten sorumluluk sınavlarının geneli kolay oluyor.

Çözüm

Hocam bir sorumlu dersler var, bir de normal dersler. Sorumlu dersleri her şekilde geçmek zorunda. Ancak sorumlu olmayan derslerden 3 tanesinden kalma hakkı var. Sorumlu ders sayılmıyor. Yıl sonu ortalaması da 50 üzerinde olursa geçer. Normalde 1 sorumlu dersi geçip diğerinden kaldığında sınıfı geçiyor, ancak 12. sınıf son olduğu için mecburen verecek sınavları.

Şöyle bir örneği de var.
Meslekte bir arkadaşım var, çocuk sadece sorumlu olduğumuz 2 dersten geçmişti, 11 tane dersi alttaydı. Sınıfı geçti.

Edebiyat dersi dışında kalmak sıkıntı çıkarmıyor. Meslek lisesiyse bölümünün yıldızlı dersini vermelisin. Mezuniyetten hemen önce kalanlar için sınav yapıyorlar çok da kolay oluyor

Hocam bir sorumlu dersler var, bir de normal dersler. Sorumlu dersleri her şekilde geçmek zorunda. Ancak sorumlu olmayan derslerden 3 tanesinden kalma hakkı var. Sorumlu ders sayılmıyor. Yıl sonu ortalaması da 50 üzerinde olursa geçer. Normalde 1 sorumlu dersi geçip diğerinden kaldığında sınıfı geçiyor, ancak 12. sınıf son olduğu için mecburen verecek sınavları.

Şöyle bir örneği de var.
Meslekte bir arkadaşım var, çocuk sadece sorumlu olduğumuz 2 dersten geçmişti, 11 tane dersi alttaydı. Sınıfı geçti

Hangi dersler sorumlu olanlar? 10. sınıf yüzünden elenmeyelim YKS'den.

Tamamdır teşekkür ederim. Bizim öğretmenlerimiz normalden çok zor soruluyor vs. diyor ondan aklıma takıldı.

Sizin hocalarınızı bilemem, bize kolay soruyorlar. Bir defa girdim ben sadece. O da 9. sınıf edebiyat ilk dönem. 25 ortalama yapmıştım, ikinci dönem 74 yapıp geçememiştim dersi.
10. sınıf ortasında girdim, 8 soruydu 6 tanesini yaptım hocalar geriye kalan iki soruyu boş bırakın dediler. 60 almıştım. Yardımcı oluyorlar yani.

Edebiyat dersi dışında kalmak sıkıntı çıkarmıyor. Meslek lisesiyse bölümünün yıldızlı dersini vermelisin. Mezuniyetten hemen önce kalanlar için sınav yapıyorlar çok da kolay oluyor.

Meslekte değilim hocam. OBP ile anadoludayım. Biyoloji, seçmeli Almanca, matematik derslerinden kalıyorum.

Sizin hocalarınızı bilemem, bize kolay soruyorlar. Bir defa girdim ben sadece. O da 9. sınıf edebiyat ilk dönem. 25 ortalama yapmıştım, ikinci dönem 74 yapıp geçememiştim dersi.
10. sınıf ortasında girdim, 8 soruydu 6 tanesini yaptım hocalar geriye kalan iki soruyu boş bırakın dediler. 60 almıştım. Yardımcı oluyorlar yani.
Teşekkür ederim yardım ettiğiniz için.