Hasan Yılmaz
Uzman
Merhaba. Şu an meslek lisesi 11. sınıfım, 12'ye geçeceğim. 9. sınıftan beri aslında nakil almak istiyorum fakat çevremdeki adrese dayalı okulların üniversite yerleştirme oranları düşük olduğu için geçmedim; ailem de nakil almama çok sıcak bakmadı zaten. Bu yaz Kadıköy civarına taşınma ihtimalimiz var. LGS %13, ortaokul ortalamam 98. Kadıköy'de adrese dayalı Kazım İşmen Anadolu Lisesi var; üniversite yerleştirme sonuçları adrese dayalı bir liseye göre çok iyi bence. Buraya nakil almayı düşünüyorum fakat 12. sınıfta meslek lisesinden Anadolu lisesine nakil alınabiliyor mu? İnternette "10. sınıftan sonra nakil alınamaz" tarzı şeyler gördüm. Bir de ben liseye 2023 yılında başladım; eğer Kazım İşmen'e nakil almaya kalksam benim ortaokul ortalamam mı lise ortalamam üzerinden mi nakil gerçekleşecek? Sorubak yorumlarında birisi "Lise ortalaması kesin bilgi" diye yazmış. Kadıköy'e taşınmazsak eğer, şu an yaşadığım yer olan Etimesgut'ta Şehit Velit Bektaş Anadolu Lisesi var. Oraya nakil almalı mıyım? Eğer meslek lisesinde kalırsam 12. sınıfta üniversite hazırlık sınıfı açılacak yani meslek dersleri olmayacak. Sizce aradan geçen 3 yıldan sonra nakil almaya değer mi?
Bu konuya tıklayanlar isterseniz şu konuyu da inceleyebilirsiniz
Kazım İşmen Anadolu Lisesi Taban Puanı 2026 | Başarıları | Yorumları
2026 Kazım İşmen Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi ile yorumları, kontenjan sayıları, üniversite başarıları ve istatistiki bilgileri yer almaktadır.
www.sorubak.com
2025 Kazım İşmen Anadolu Lisesi YKS Üniversite Başarısı - Sorubak
İstanbul Kadiköy Kazım İşmen Anadolu Lisesi üniversite başarı sayfası. Yıl seçimine göre mezun yerleştirme listesi, üniversite kazananlar tablosu ve bölüm dağılımını inceleyin.
www.sorubak.com
Şehit Velit Bekdaş Anadolu Lisesi Taban Puanı 2026 | Başarıları | Yorumları
2026 Şehit Velit Bekdaş Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi ile yorumları, kontenjan sayıları, üniversite başarıları ve istatistiki bilgileri yer almaktadır.
www.sorubak.com
2025 Şehit Velit Bekdaş Anadolu Lisesi YKS Üniversite Başarısı - Sorubak
Ankara Etimesgut Şehit Velit Bekdaş Anadolu Lisesi üniversite başarı sayfası. Yıl seçimine göre mezun yerleştirme listesi, üniversite kazananlar tablosu ve bölüm dağılımını inceleyin.
www.sorubak.com
Bu konuya tıklayanlar isterseniz şu konuyu da inceleyebilirsiniz
Merhaba %15 lik dilimle alan bir meslek lisesindeyim 11. sınıftayım. 11. sınıfta matematik ve fen dersleri yok, 12. sınıfta üniversiteye hazırlık sınıfı olacakmış ve meslek dersleri olmayacak. Yakın zamanda 345 son provaya girdim 57 net geldi. Sayısal öğrencisiyim ve 11. sınıf temelim sıfır. Yazın 2 ay stajım var. Nasıl çalışmalıyım? Koçluk almayı düşünüyorum siz ne dersiniz? 2027 yks son yks olacağı ve yaz aylarının stajla geçecek olması beni endişelendiriyor. Hedefim iyi bir üniversitede mühendislik kazanmak. Net dağılımı aşağıya birakıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de 12...
- Hasan Yılmaz
- Forum: ÖSYM Sınavları
Son düzenleme: