Bütçe
120.000-130.000 TL (monitör dahil)

xrs

Uzman
Yer
Konoha
Arkadaşlar maksimum 1-2 aya sistem dizeceğim, kafamda bir setup var fakat mantıklı mı bilmiyorum. O yüzden sizin sistem görüşlerinizi almak istedim. Tüm parçaları Amazon üzerinden almak istiyorum, sizce mantıklı mı? Daha uyguna alabileceğim bir site biliyor musunuz? Bu arada 1-2 aya fiyatlar oynar diyenler için, problem yok arkadaşlar, az çok fiyatın üstüne çıkabilirim. Belki de düşer. 😇

Ağırlıklı FPS türünde oyun oynayacağım için R7 9800X3D + 5070 TI + 360hz 23&24" monitör düşündüm. Bu sisteme uzun süre takviye yapmam diye düşünüyorum, şu an yaptığım gibi vakti gelince yeni sistem alırım kafasıyla yaklaşıyorum. Hazır sistem veya toplama fark etmez fakat toplamalar daha uyguna geliyor diye parçaları kendim birleştirmeyi düşünüyorum.

Bütçem monitör dahil 120.000-130.000 TL. (Fiyatın altında toplanabilirse kalan parayla koltuk vs. değişirim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe biraz daha çıkarsanız. Şöyle bir sistem topladım. Kabaca 142.5 k civarı ancak indirimlerden faydalanılırsa bir de Akakçe veya epeyde listelenmeyen satıcılarda araştırılırsa 130k civarına kadar düşer. Ancak bazı parçalar değişse vs dahi ortalama 125k ile 135k arasında olacaktır.
B850 Tomahawk + 9800X3D + PNY 5080 + p. Viper 32 GB 6000mt CL30 (bütçeye göre farklı bir üst markaya geçilebilir) + 990 Pro 2TB (Kingston ile değişebilir) + actic lf 360 III + bfg Gold 1000W + Lian Li 216 ( bütçeye göre değişebilir ) + XG259QNG 0.3 ms 380 Hz ( çözünürlük belirtmediğin için 1080p ekledim)

Almak istediğiniz monitör 30K civarı olsa maksimum. 9800X3D yerine 9700X ve 5080 bakılabilir.
30K bile tutmaz, 1080p istiyorum çünkü. Gecikmesi düşük olsun renkleri ortalama olsun yeter. 9700X FPS konusunda geri kalıyor maalesef.
Bütçe biraz daha çıkarsanız. Şöyle bir sistem topladım. Kabaca 142.5 k civarı ancak indirimlerden faydalanılırsa bir de Akakçe veya epeyde listelenmeyen satıcılarda araştırılırsa 130k civarına kadar düşer. Ancak bazı parçalar değişse vs dahi ortalama 125k ile 135k arasında olacaktır.
B850 Tomahawk + 9800X3D + PNY 5080 + p. Viper 32 GB 6000mt CL30 (bütçeye göre farklı bir üst markaya geçilebilir) + 990 Pro 2TB (Kingston ile değişebilir) + actic lf 360 III + bfg Gold 1000W + Lian Li 216 ( bütçeye göre değişebilir ) + XG259QNG 0.3 ms 380 Hz ( çözünürlük belirtmediğin için 1080p ekledim)
Hocam iyi toplamışsınız fakat tek bir yerden almak mantıklı değil mi? Sizce parçaları nerden almalıyım? Amazon düşündüm ben.

30k bile tutmaz, 1080p istiyorum çünkü. Gecikmesi düşük olsun renkleri ortalama olsun yeter. 9700X FPS konusunda geri kalıyor maalesef.

Hocam iyi toplamışsınız fakat tek bir yerden almak mantıklı değil mi? Sizce parçaları nereden almalıyım? Amazon düşündüm ben.

Yani hocam Amazon gerçekten pazaryerleri arasında en güveniliri ancak tüm parçaları uygun fiyata bulamayabilirsiniz. Eğer tüm parçaları 1 yerden alıp taksit gibi seçenekler düşünüyorsanız mantıklı olabilir ama yine de fazladan para verirsiniz. Akakçe epey gibi sitelerde istelenen satıcılar genelde en güvenilir olanlar oluyor. Sadece bazı satıcılar listelenmiyor ancak güvenilir. Örnek vermek gerekirse inventus birçok alışverişimi oradan yaparım bazen fiyatları piyasadan çok daha uygun oluyor bazen pahalı ama listelenmiyor müşteri memnuniyetleri ise en azından kendi adıma çok beğeniyorum. Bence eğer zamanınız var ise 1-2 ay dediniz günlük olarak parçaları listenize alın ve inceleyin indirime düştüğü an çekin. Ben bu şekilde aşağı yukarı 10k cebime bıraktım.

Mümkünse RAM'leri ve kasayı en sona bırakın dediğim gibi bütçeye göre daha hoş modeller alınabilir.

Son düzenleme: