Bütçe
120.000 TL

Clychine

Çalışkan
Merhaba,

Konu başlığında da görebileceğiniz üzere yaklaşık maksimum 120.000 TL bir bütçe ile yeni bir telefona geçiş yapma planındayım. Piyasada çoğunlukla kullanım amaçlarına göre çok fazla marka/model çeşitliliği var. Böyle olunca da yeterince kafa karıştırıcı bir hal alabiliyor. Burada da tecrübelerinize dayanmak istiyorum.

Güncel olarak Samsung A34 kullanıyorum. Gündelik olarak çevre güzelliklerini değerlendirme ve iş hayatında kullanım sebebiyle fotoğraf ve video çekimi konusunda daha iyi bir modele geçiş yapma ihtiyacım var. Uzun kullanım planlıyorum. Ne bi' telefon değişimi ne de satma durumu, gittiği yere kadar gitsin...
Biraz daha ayrıntılı ifade edecek olursam, aktif olarak bir gıda fabrikasında bulunduğum için proses sürecindeki ürünlerin fotoğraflandırmasını yapmam gerekiyor. Ürünleri de çoğunlukla sahip olduğu iç ve dış yapı ile ayırt ediyoruz. (Örnek olarak: Ham madde olarak kullanılan ürünlerin varyetesini bu şekilde ayırt edebiliyoruz ki karışma durumu yaşanmasın.) Bunun için de renk doğruluğuna önem vermem gerekiyor.

Kısaca; Fotoğraf ve video işlemlerine ciddi bir önem veriyorum. Ee- dolaylı yoldan buna bağlı olarak da şarj süresinin de önemi bir hayli yüksek oluyor. Samsung A34 pil tüketimi konusunda ihtiyacımı karşılayabiliyor aslında. (Yoğun kullanımla beraber ortalama 7-8 saat idare edebiliyor fakat fotoğraflandırma konusunda aynı performansı sergileyebildiğini söyleyemiyorum.) İş hayatı dışında da ekran sürem oldukça fazla. Bu kullanım da çoğunlukla Instagram, YouTube ve WhatsApp üçlüsünde dönüyor. Herhangi bir oyun oynama durumu yok, olsa da kırk yılda bir. :)

Marka konusunda herhangi bir takıntım bulunmuyor. Sadece Android işletim sistemi kullandım, farklılık olarak IOS da tecrübe etmek istiyorum. Kafayı karıştıran konular da işte tam burada başlıyor...

Belirlediğim bütçeyi baz alacak olursam Iphone 17 Pro ve Iphone 17 Pro Max arasında fazlasıyla git gel yaptım. Aralarındaki pil ve ekran farkı, aradaki fiyat farkına göre mantıklı mı bilemiyorum. Boyut açısından Pro Max'in büyük olması detayı pek içime sinmedi. (Iphone 17 Pro Max 6.9 inç/Samsung A34 6.6 inç) Zaten Samsung A34 yeterince büyük, daha da üstüne gerek yok gibi.

Genel olarak "Apple ürünlerinin kronik şarj tüketimi" muhabbeti ise bu seride hala mevcut mu?

Diğer markalara/modellere baktığımda; bir yanım "Samsungdan şaşmadan devam mı etsem?" düşüncesinde olduğu için S25/S26 serileri de bi' göz kırpmıyor değil.
Honor Magic8 Pro, Vivo X300 ve Xiaomi 17 serileri ise kamera tasarımları olarak biraz kaba durumda.

Son olarak bunlara kıyasla en basit konu da depolama. Şu anda depolama konusunda 100/128 GB durumundayım. 512 yerine 256 tercihinde bulunmak ilerleyen zamanlarda pişman eder mi?

Depolama önemli gibi duruyor, bu durumda 512 GB modellere de yönelebilirsiniz. S25 Ultra biraz büyük gelebilir, ama uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceğiniz bir cihaz.

Ayriyeten Amazon üzerinden alacağınız için daha güvenli bir alışveriş olacaktır.

Benim tercihim genelde Samsung olur. Ama bütçe bol olsa ne yapardım orasını kestiremiyorum. Kamera dışında (o da belki) diğer özelliklerde S26 Ultra daha iyi. Ama insan bi' üst düzey iPhone deneyimlemek istiyor ne yalan söyleyeyim. :D

Depolama önemli gibi duruyor, bu durumda 512 GB modellere de yönelebilirsiniz. S25 Ultra biraz büyük gelebilir, ama uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceğiniz bir cihaz.

Ayriyeten Amazon üzerinden alacağınız için daha güvenli bir alışveriş olacaktır.

S26 Ultra varken neden S25 Ultra?