Bütçe
120.000 TL
Eskiye göre fiyatları çok şişirmişler
Bu bilgisayar okulların kapanma zamanında 70-80.000 TL'ye rahatlıkla alınıyordu. Fiyatlar saçma sapan arttı gerçekten.
Yani lafın özü bu bizim ülkemizin şartlarında satın alınıp kullanılacak bir bilgisayar değil çünkü fiyatı çok şişik.
Mecbur kalınınca almak zorunda oluyor insan.

Özellik olarak eleştiriyorum. Bugünlerde 8 GB VRAM'e sahip ekran kartları pek tutulmuyor çünkü ileriye dönük bir miktar değil. Açık konuşmak gerekirse bundan birkaç yıl sonra bilgisayarın bir noktada tıkanacağı söylenebilir.

RAM ve SSD miktarı iyi ama işlemci de benim gözümde öyle abartılacak bir işlemci değil. Ben 14700HX olanını kullanıyorum ve zamanında 40 bine almıştım, yani zamanının bir memur maaşıydı. Şimdi baktığımda eleştirecek olursam normal memurun maaşı 120 binden aşağı ama bu bilgisayarın fiyatı memur maaşının yarısı kadar fazla. Yani kısaca öyle çok da alınabilecek bir bilgisayar değil. Hem seni alırken zorlar hem de ileride "ben ne almışım, sıradan bir bilgisayar." dedirtir.

Gerçekten de öyle. Tekrar baktığımda şu fiyatı bağlayabileceğim tek sebep RAM ve SSD fiyatları olur. Onda da satıcının bahanesi olsun diye, yoksa hiçbir şekilde bu bilgisayarın ederi 120 bin değildir.

Eskiye göre fiyatları çok şişirmişler. 4000 serisi ekran kartlarının olduğu dönemlerde bilgisayar almak şimdiki kadar zor değildi. Peşin fiyatına taksit kampanyalarıdır, çok düşük faizli alışveriş kredileridir; hepsi havada uçuşuyordu ama şu an en basitinden %3, 99 faiz uygulanıyor.

Yani lafın özü, bu bizim ülkemizin şartlarında satın alınıp kullanılacak bir bilgisayar değil çünkü fiyatı çok şişik.

Evet farkındayım o yüzden alırsam da yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum. 5070 modelinin 12 GB olanı var diye biliyorum bütçem yeterse onu almayı düşünüyorum zaten.

Evet farkındayım o yüzden alırsam da yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum. 5070 modelinin 12 GB olanı var diye biliyorum bütçem yeterse onu almayı düşünüyorum zaten.
TUF modellerinde, 12 GB'lik versiyon bulamazsınız.
Buna bakın 12 GB VRAM için.

Bunu da gördüm ama şimdi bu bütçeyle bu bilgisayarı almaya tereddüt ediyorum. Malzeme kaliteleri çöp gibi hele ki Casper Excalibur modeli Game Garaj içerisindeki donanımları iyi ayarlıyor fakat ekranı nasıldır soğutması nasıldır bilemiyorum. Bilgisayar aldığımda tam anlamıyla kaliteli olmasını isterim.