Bütçe
120.000 TL

FinalEdition

Çalışkan
Selam herkese,
Evlilik sürecindeyim ve beyaz eşya seti almayı planlıyorum. Toplam bütçem maksimum ₺120.000 civarı. Aradığım ürünler: Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi. Ailemizde “Koç Ailem” indirimi olan bir kişi olduğu için Arçelik/Beko ürünlerine daha uygun fiyata (%12 ekstra indirim) erişebiliyorum — bu yüzden bu markaların avantajlı olup olmadığını da merak ediyorum.

Kriterlerim / notlarım:
  • Buzdolabı için ölçüler: en 75 cm, boy 192 cm (bu alana uygun model arıyorum).
  • Bulaşık makinesinde kaşıklığın alt rafta (aşağıda) olmasını tercih ediyoruz.
  • Çamaşır makinesi en az 9 kg kapasite olmalı.
  • Ürünlere ekstra garanti alacağım.
  • Bu fiyat bandında fiyat/performans olarak en uygun ürünleri arıyorum.
  • İnox metal ile beyaz rengin farkı var mıdır?

Soru: Bu indirim varken Arçelik / Beko tercih etmeli miyim yoksa aynı fiyat bandında daha iyi servis/performans sağlayacak başka markalar (örneğin. Bosch, Siemens vs.) mı bakmalıyım? Model önerisi ve artıları/eksileri ile paylaşırsanız çok sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam herkese,
Evlilik sürecindeyim ve beyaz eşya seti almayı planlıyorum. Toplam bütçem maksimum ₺120.000 civarı. Aradığım ürünler: Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi. Ailemizde “koç ailem” indirimi olan bir kişi olduğu için Arçelik/Beko ürünlerine daha uygun fiyata (%12 ekstra indirim) erişebiliyorum — bu yüzden bu markaların avantajlı olup olmadığını da merak ediyorum.

Kriterlerim / notlarım:
  • Buzdolabı için ölçüler: en 75 cm, boy 192 cm (bu alana uygun model arıyorum).
  • Bulaşık makinesinde kaşıklığın alt rafta (aşağıda) olmasını tercih ediyoruz.
  • Çamaşır makinesi en az 9 kg kapasite olmalı.
  • Ürünlere ekstra garanti alacağım.
  • Bu fiyat bandında fiyat/performans olarak en uygun ürünleri arıyorum.
  • İnox metal ile beyaz rengin farkı var mıdır?

Soru: Bu indirim varken Arçelik / Beko tercih etmeli miyim yoksa aynı fiyat bandında daha iyi servis/performans sağlayacak başka markalar (örneğin. Bosch, Siemens vs.) Mı bakmalıyım? Model önerisi ve artıları/eksileri ile paylaşırsanız çok sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Eğer indirim imkanın varsa, tercih et. Ürün önerisi yapamayacağım ama Arçelik'ten uzak dur Beko tercih et.

Ülkemizde çoğu ürünün kalitesi düştü ama yine de ben sizin yerinizde olsam biraz indirim için Arçelik veya Beko yerine Bosch, Siemens tarzı markaları tercih ederdim. Arçelik ve Beko servis olarak çoğu yerde var fakat çalışanları ne kadar iyi tartışılır.
Eğer indirim imkanın varsa, tercih et. Ürün önerisi yapamayacağım ama Arçelik'ten uzak dur Beko tercih et.
Arçelik ve Beko aynı kalitede.

%12 ekstra indirim büyük ihtimalle bayilerde geçerlidir ve %99 eminim ki Hepsiburada gibi pazaryerlerinde aynı ürünleri ya daha ucuza en kötü aynı fiyata bulursunuz üstüne karta 6 taksit hatta vade farksız 9 taksit bile yaptırabilirsiniz. Arçelik/Vestel gibi düşük kalite, kullanıcıyı mağdur eden markalara yönelmeyin. Zaten Vestel'in hali hiç iyi değil 10 yıl sonra göreceğini bile gönül rahatlığı ile söyleyemem. Ben benzer bir bütçeye anneme beyaz eşya aldım ve hepsini Bosch aldım. ₺120.000'ye bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buzdolabı ve kurutma makinesini 9 taksit ile Hepsiburada üzerinden aldım hepsi de "orta segment" modellerdi aynı bütçe ile bayilere gidip set almak istediğim zaman en düşük kalite, giriş segment modelleri üstelik de cazip olmayan ödeme planları ile sunuyorlardı.

Inox daha modern gözüken bir renk beyaz biraz daha eski usül görünüyor o yüzden çamaşır makinesi hariç hepsini Inox almanızı tavsiye ederim.

Beyaz eşya şans işidir derler ama bende CMxd 9120 çamaşır makinesi ve BM4144 ok bluaşık makinesi vardı Beko'nun evleneli 2 ay bile olmuyor ikisini de iade etmek zorunda kaldım Bosch aldım şimid kafam rahat bütçen yetiyorsa Siemens yönelmeni tavsiye ederim.

%12 ekstra indirim büyük ihtimalle bayilerde geçerlidir ve %99 eminim ki Hepsiburada gibi pazaryerlerinde aynı ürünleri ya daha ucuza en kötü aynı fiyata bulursunuz üstüne karta 6 taksit hatta vade farksız 9 taksit bile yaptırabilirsiniz. Arçelik/Vestel gibi düşük kalite, kullanıcıyı mağdur eden markalara yönelmeyin. Zaten Vestel'in hali hiç iyi değil 10 yıl sonra göreceğini bile gönül rahatlığı ile söyleyemem. Ben benzer bir bütçeye anneme beyaz eşya aldım ve hepsini Bosch aldım. ₺100.000'ye bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buzdolabı ve kurutma makinesini 9 taksit ile Hepsiburada üzerinden aldım hepsi de "orta segment" modellerdi aynı bütçe ile bayilere gidip set almak istediğim zaman en düşük kalite, giriş segment modelleri üstelik de cazip olmayan ödeme planları ile sunuyorlardı.

Inox daha modern gözüken bir renk beyaz biraz daha eski usül görünüyor o yüzden çamaşır makinesi hariç hepsini Inox almanızı tavsiye ederim.
Eşyaların bana Mayıs ayında teslim edilmesi gerekiyor. Bu yüzden depolama yaptıkları için bayi tercih etmem gerekiyor. Yeni yıl fiyatları gelmeden beyaz eşya işi aradan çıksın istiyorum.

Beyaz eşya şans işidir derler ama bende CMxd 9120 çamaşır makinesi ve BM4144 ok bluaşık makinesi vardı Beko'nun evleneli 2 ay bile olmuyor ikisini de iade etmek zorunda kaldım Bosch aldım şimid kafam rahat bütçen yetiyorsa Siemens yönelmeni tavsiye ederim.
Neden iade ettiniz, rica etsem açıklayabilir misiniz?

Eşyaların bana mayıs ayında teslim edilmesi gerekiyor. Bu yüzden depolama yaptıkları için bayi tercih etmem gerekiyor. Yeni yıl fiyatları gelmeden beyaz eşya işi aradan çıksın istiyorum.

Bu olayları biraz karıştırıyor işte. Yine de bu satıcılarda genellikle bayi olduğu için bence bir iki tanesini arayıp ürünü şimdi alsam 5 ay depolayabilir misiniz vb. diye sormanızı şiddetle tavsiye ederim. Hatta bu bayilere o miktarda para vereceğinize bir tanıdık veya geçici depo bulmak dahi daha ekonomik olabilir... Tabii siz uygun fiyatlı teklif bulursanız bilemem ama bizim durumumuzda net olarak %50 fiyat farkı vardı online ile.

Eşyaların bana mayıs ayında teslim edilmesi gerekiyor. Bu yüzden depolama yaptıkları için bayi tercih etmem gerekiyor. Yeni yıl fiyatları gelmeden beyaz eşya işi aradan çıksın istiyorum.

Neden iade ettiniz, rica etsem açıklayabilir misiniz?

Çeyiz bardaklarının hepsini çizdi bulaşık makinesi tuzu var parlatıcısı var tavsiye ettikleri deterjanı kullandık üstüne kurutmuyor bundan sebep iade ettim çamaşır makinesi için daha kötü sıkma yapmıyordu normal sıkmada 1200 RPM olması gerekirken dönmüyordu bile çamaşır makinesini kapalı moda aldığınızda ise dönmeye devam ediyordu tamburu fişi çekiyorsun 1-2 dakika sonra duruyordu servis anakartı yanmış demişti oysaki ilk yıkama da olan bir şey nasıl yakabilir inanın bilmiyorum ama kimseye tavsiye etmem Beko'yu.